Jump to content

neprijavljivanje imovine u ostavinskoj


Bedex

Preporučene objave

Poštovani

 

sin i kćer su bili pozvani na ostavinsku raspravu koja je zakljucena, pri čemu je pokojna majka bila neuknjižena vlasnica 1/6 stana u Šibeniku. Ona je to nasljedstvo nasljedila od pokojne tete koja nije imala svojih potomaka. Buduci je nasljedstvo pokojne majke čisto i papirnato jasno i dokazivo s koljena od pokojne tete, u tom stanu, sin ga nije htio prijaviti u ostavinsku raspravu kako bi sam bio korisnik 1/6 spomenutog stana.

 

Buduci znam da se mora ponovno otvarati ostavinska rasprava i prijaviti novopronađena imovina, te ista podijeliti nasljednicima zanima me sljedeća informacija. Da li je moguće tu 1/6 stana procijeniti i isplatiti nasljednicima koji nisu zakonski nasljednici dakle tom sinu i kćeri u jednakom omjeru, da se ne čeka postupak redovne ostavinske rasprave, uobičajenim kupoprodajnim ugovorom uz njihovu izjavu ovjerenu potpisom u javnog bilježnika o prodanom nasljedenom a neuknjiženom dijelu stana? To pitam zbog hitnosti, pa se nadam da se to može otkupiti i prije održavanja same ostavinske rasprave...? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

kako mislite da djeca nisu nasljednici pokojne majke ?

 

Ako je majka nasljedila taj stan ili njegov dio, onda taj dio nasljeđuju njeni nasljednici (bračni drug i djeca na jednake dijelove)

 

Ako nije provedena ostavina iza te tete, onda treba

pokrenuti ostavinski postupak ili postupak za naknadno pronađenu imovinu, gdje će kao nasljednici biti pozvani tetini nasljednici (njena sestra, a kako je ona umrla onda njeni nasljednici)

 

Tamo se (uz prethodni dogovor o isplati ili što već) mogu oni koji ne žele nekretninu ili njen dio, toga prava odreći (ako postignu dogovor) u korist onoga koji će nasljediti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

da ste pročitali tekst moj do kraja biste vidjeli da to što mi objašnjavate već znam, pa citiram sam sebe:

 

"Buduci znam da se mora ponovno otvarati ostavinska rasprava i prijaviti novopronađena imovina, te ista podijeliti nasljednicima zanima me sljedeća informacija."

 

Ono što ne znam a niste mi ni odgovorili je sljedeće:

 

Da li je moguće tu 1/6 stana procijeniti i isplatiti nasljednicima koji nisu zakonski nasljednici dakle tom sinu i kćeri u jednakom omjeru, da se ne čeka postupak redovne ostavinske rasprave, uobičajenim kupoprodajnim ugovorom uz njihovu izjavu ovjerenu potpisom u javnog bilježnika o prodanom nasljedenom a neuknjiženom dijelu stana? To pitam zbog hitnosti, pa se nadam da se to može otkupiti i prije održavanja same ostavinske rasprave...? Hvala!

 

 

molim da mi odgovorite ono što pitam, ne što znam....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija