Jump to content

prometna nezgoda pod utjecajem alkohola


Bronco

Preporučene objave

Poštovani,

30.7.2009. sam skrivio prometnu nezgodu sa 1.58 alk u krvi. Pošto se to dogodilo na nezgodnom mjestu, napravio sam grešku pomaknuvši vozilo 30ak metara dalje, što je policija shvatila kao udaljavanje s mjesta događaja bez obavještenja vlasniku ošteć vozila. Za taj prekršaj sam dobio optužni prijedlog 16.1.2012. Da stvar bude gora 22.6.2011. sam u rutinskoj kontroli prometa napuhao 1.57.Molim vas da mi odgovorite kakvu kaznu mogu očekivati i što mogu napraviti da je eventualno ublažim?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bronco je napisao:

napravio sam grešku pomaknuvši vozilo 30ak metara dalje, što je policija shvatila kao udaljavanje s mjesta događaja bez obavještenja vlasniku ošteć vozila.

Ako ste samo pomakli vozilo sa nezgodnog mjesta nekih 30-tak metara, ako niste ništa drugo protupravno činili ili nečinili, niste napravili nikakvu grešku, ne treba te se ništa bojati i sud će vas osloboditi odgovornosti po pitanju bijega s mjesta prometne nesreće.

 

Ako nije bilo baš ovako kako ste naveli u postu (a pretpostavljam da ste preskočili gro toga), preporučam vam odvjetnika jer će te skupo platiti svako prikrivanje i uljepšavanje ove vrlo loše situacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U biti nisam preskočio ništa važno. U trenutku dolaska policije sam bio parkiran i stajao kraj auta, ali malo dalje od mjesta događaja, točnije odmah u paralelnoj ulici. Nisam poricao krivicu, niti bježao ili se opirao, niti poricao odgovornost, no u opt prijedlogu piše da sam pronađen od organa policije. Molim Vas da mi odgovorite kakve posljedice mogu očekivati s obzirom i na drugo počinjenje (na koje sam dobio kaznu od 5000kn + 9mj vozačka, ali sam obzirom na spec sit u kojoj se nalazim zatražio saslušanje, pa neznam što će ispasti od toga), te dali mi je po Vašem mišljenju neophodan odvjetnik s obzirom na cjelokupnu situaciju?

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači ipak u paralelnoj ulici.

 

Kad bi pitao za oštećenja vašeg vozila možda bi došao do podatka da se pneunematik pogonskog kotača potpuno raspao i da je felga strugala po asfaltu???

 

Da, iskusan odvjetnik bi bio poželjan jer takav odmah "nanjuši" ono što se ovdje može samo iščitati između redaka.

 

Osim kazne po prometnom prekršaju, slijedi i regresni zahtjev vašeg osiguravatelja kojim će potraživati iznos isplaćen oštećenom, ali samo do iznosa od 12 prosječnih mjesečnih plaća isplaćenih u RH uvećano za zatezne kamate, te bi zaista bilo korisno da dobar odvjetnik odradi komunikaciju sa osiguravateljem.

 

Iznos kazne koji ste naveli je prenizak s obzirom na čitav stjecaj prekršaja koji ste naveli, tj. opet niste sve dobro napisali.

 

Vama je nemoguće je dati kvalitetan odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda se ne morate bojati kazne za bijeg.

 

Kazna za alkohol je 5.000 kuna, sudar 1.000, vjerojatna kazna zbog greške 500 i nešto za troškove očevida.

 

Sigurna je zaštitna mjera zabrane upravljanja od bar 3 mjeseca, a prije 6 mjeseci.

 

Sve novčane kazne se mogu umanjiti za dvije trećine.

 

Ova zadnja kazna za alkohol je opet 5.000 ali i zatvorska do 60 dana, tu možete tražiti od suda da vas kazni zatvorskom uvjetnom kaznom, to im je milo, naravno uz bar 6 mjeseci zabrane upravljanja.

 

Ako vam je sve ovo previše, a imate za odvjetnika - angažirajte ga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija