Jump to content

Prometna nezgoda (utvrđivanje krivice)


siki33

Preporučene objave

Dana 25.06.2011 u 5.30h vozila sam iz smjera istok-zapad i u jednom trenutku zamijetila sam da je vozilo koje se kretalo iz smjera zapad-istok prešlo u moju voznu traku i nastavilo se kretati istom, stisnula sam papučicu kočnice i zbog nemogućnosti izbjegavanja vozila s moje desne strane(zbog drvoreda), pokušala sam ga izbjeći s lijeve strane, prestrojeći se pritom u meni suprotni trak, pri čemu je vidljivo da sam još počela kočiti u svojoj traci (tragom kočenja) vozilo B se također vratilo u svoju traku pri čemu se dogodila prometna nezgoda dodirom mojeg prednjeg desnog kraja s njegovim lijevim zadnjim krajem.htjela bih još reci da imam svjedoka koji se vozio automobilom iza mene i vidio cijelu situaciju i da su oba vozača bila pod utjecajem alkohola(o,8 i o,6 promila).Vozila sam iznad propisane brzine 20-30kn/h(Što je utvrđeno tragom kočenja)i imala sam alkohola u krvi(0,8 promila)i za to se osjećam kriva ali i ne za izazivanje prometna nezgode, ali pošto se prometna nezgoda dogodila u suprotnoj traci, proglašena sam krivom (od strane osiguranja) bez uzimanja iskaza (odluka je donijeta na osnovu policijskog očevida). Sad u utorak imam poziv za sud i ne znam što da radim, da uzmem odvjetnika? Jer situacija je dosta zamršena. Ovo mi je prvi prekršaj. Molim bilo kakvu pomoć. Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, već sam dobila od osiguranja da moram platiti regresni dug koji iznosi 7000kn. Već sam počela plaćati nakon nekoliko mjeseci (u ratama), jer su mi rekla da moram bez obzira da li sam kriva, jer je drugi vozač odmah podnio zahtjev da mu se isplati šteta, što je učinjeno za 2 mjeseca od nezgode od strane mog osiguravajućeg društva, ali i rečeno mi je ako se dokaže na sudu da nisam kriva da će mi novce vratiti. Zbog neupućenosti smatrala sam da osiguravajuća društva ne vrše isplate odštete osobama koje upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, te isti nisam niti podnijela. Dobila sam i od strane policije da moram platiti 1000kn za prekoračenje brzine, 1000kn za vožnju pod utjecajem alkohola i 500kn za izazivanje prometne nezgode(to još nisam platila).Trenutno sam nezaposlena pa me isto zanima da li je moguće da se ti iznosi umanje, te koliki bi bio iznos koji bi trebala platiti odvjetniku? Hvala Vam puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija