Jump to content

Ekipa za lipanj


Mate

Preporučene objave

Evo i ja se prijavljujem kao jedan od ekipnih igrača za lipanj, već mi je sad muka, imam osjećaj da ono što sam prešla uopće ne znam, a da ono što ću tek početi da jednostavno neću stići...Uglavnom prijavila sam za oko 20-tog pa ću vidjeti. Inače, ima li tko od vas kakvu stvarno dobru skriptu iz Trgovačkog prava?

Hrabro ljudi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

lLily ja ti mogu mailati svoju skriptu iz trgovačkog po kojoj sam učio. Ima 29 strana pa vidi, ali daj mi mail. :-)

 

PS: saznao sam da nas u lipnju izlazi oko 150 kandidata. To će biti ludnica!!!! Samo da me ne stave ranije nego što sam prijavio, a kasnije se ne bih bunio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok ljudi. Pa ne mogu vjerovat da nas je toliko za lipanj, ne znam jel to dobro ili loše. Ja sam prijavila za 30.06. pa se nadam da će me i tada staviti. Inače slušala sam ispit u utorak i bilo je skroz ok, jedan od kandidata nije baš znao, ali su ga svi pustili, komisija je bila odlična , nitko nije inzistirao na detaljima, pitali su samo osnove i po pitanjima koja se redovito pojavljju na legalisu. Bili su Koketi, Gašpar, Jurić-Knežević, Jesenković, Klarić-Baranović.Gašpar je pitao dosta ugovore, građenje, komisija, osiguranje imovine i osoba, to ja baš i nisam radila, ali je pitao najbitnije stvari.

 

Mate, jel može i meni skripta iz trgovačkog. Ja sam radila po pitanjima i malo po zakonu, ali ništa za pohvalit se. Bila bi ti zahvalna. Moj mail je

harambasha@net.hr

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok ljudi, zanima me kak stojite s gradivom? Ja sam već totalno luda imam osjećaj da neću stići, prošla sam sve osim društva, ovrhe i stečaja, mada i to što sam prošla baš i neznam, pogotovo kpp to mi je noćna mora. Kak vi stojite? Ovrhu ućim po pitanjima onih prvih 68 članaka + još neki poslije, nadam se da nije premalo. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam do sada prošao sve osim upravnog i organizacije pravosuđa i to planiram proći za dva tjedna i početi ponavljati, a imam osjećaj da sam pola toga zaboravio, ma i više, jer nisam dugo ponavljao, zavisi od predmeta do predmeta. Nadam se da ću se lako svega sitit kad počnem ponavljati. A tako me hvata panika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sto je drzavni proracun?

Sto je Ustav?

 

 

Poštovani,

 

ovakve postove obožavam.

 

Naime dok se ja koljem sa 2strukom litispendencijom, dostavom, izvanrednim pravnim lijekovima, obiteljskim, radnim i upravnim (koje mrzim iz dna duše) vidim da je nekima život puno lakši.

 

Ako je i šala, previše je.

 

 

:-x:-x:-x:-x:-x:-x:-x:-x:-x:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da se javim. Još sam tu, iako je lipanj na vratima još nisam odlučila pobjeći glavom bez obzira. Jedva čekam da napokon objave raspored. Imam osjećaj da kad saznam datum ispita da će me teko onda totalka lupiti činjenica da je to zaista tu i da moram dati najoblje od sebe. Iako je i sada već panika velika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadam se da odgovor ne stiže prekasno:

1. najniže tijelo- ured državne uprave u županijama

najviše tijelo - ministarstvo

 

2. istekom roka za žalbu prvostupanjsko rješenje postaje konačno i pravomoćno

 

Da li mi netko može odgovoriti na pitanje: Što u slučaju kad je konačnost već nastupila a Ustavom je zajamčeno pravo na žalbu?

Hvala!

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s tobom Lely!

Lipanj je pred vratima i kad vidim kad su me stavili mislim da ce me " kolpat". Nadam se samo da me neće stavitit ranije nego što sam prjavio.

 

A odgovor za kolegu: ako je rješenje konačno, znači da se žalba ne može podnijeti(ili je prošao rok za žalbu ili žalba nije dopuštena, ali je u tom slučaju osigurana druga pravna zaštita, ako žalba nije uopće dopuštena - a to je pokretanje upravnog spora). Ja milslim da sam ti dobro rekao...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. najniže tijelo- ured državne uprave u županijama

 

 

ured državne uprave u županijama i GRADU ZAGREBU :-D

 

znam da zvuči smiješno, ali jednom je jedna cura došla u situaciju da ju je Turkalj ispitivao svakakva šašava podpitanja da bi došao do toga (tipa, koliko ima županija u hrvatskoj, koje su i sl.).

 

na kraju je rekao 'da ste rekli samo ured državne uprave, ne bi vas ništa pitao, al kad ste spomenuli županije, onda moramo razjasniti...'

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne kužim zašto svi vapite za saznanjem komisije, to je tako i tako relativno. Ja znam puno ljudi kojima se promijenila u zadnjem času.Zamisli da se promijeni s boljeg na gore, a ti se spremaš striktno po tome koji je kao bolji.Užas, mojem frendu se tako desilo, doživio je u najmanju ruku šok, skoro je odustao.Spremaj i ponavljaj za najgore ispitivače a nadaj se najboljim, barem ja tako radim. Na presudam ću saznati komisiju, a to je ipak tri dan pred ispit pa je manja šansa da se promijeni.Pa što bude.... a mora biti dobro.Sretno i štrebajte!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Ljudi, molim Vas, da li netko zna što je to kompletno založno pravo... Hvala!

 

Pod tim je Damjanovićka pitala kandidata da joj kaže sve o založnom pravu pa dakle ide definicija, vrste, način stjecanja na pokretninama i nekretninama, pravima itd. dok mu ne kaže dosta.

 

Takav oblik pitanja je izvađen iz konteksta pa priznajem zašto druge zbunjuje! :couple:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odgovor na prvo pitanje: kada više nijedna od stranaka kojoj je dostavljeno rješenje ne može uložiti žalbu zbog proteka roka za žalbu.

2.pravomoćnost nastupa dostavom odluke stranci,a nakon proteka roka za žalbu. Pravomoćnost može nastupiti i donošenjem ako se stranka nakon donošenja odluke na gl. raspravi odrekla oprava na žalbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija