Jump to content

relativna zastara prekršajnog postupka


Bananarepublika

Preporučene objave

Poštovani,

 

dana 20.01.2008 izdan mi je prkršajni nalog za navodni prometni prekršaj. Ukratko: prvostupanjska presuda bila je da sam kriv. Nakon toga pišem žalbu na VPS (travanj 2009) i sada kada sam mislio da je to sve otišlo u apsolutnu zastaru (4 godine), naravno, dolazi presuda sa VPS da je žalba neosnovana, a pazite ovo - datum presude je 23.10.2011- znači nema zastare. Znam da je to sada pravomoćno. Međutim radi se o nevjerojatnoj

 

 

Editirao moderator.

 

 

i sramoti.

 

 

Išli su toliko drsko manipulirati datum presude, da ne ni bila zastara, da su stavili datum koji pada na nedjelju (23.10.2011 je nedjelja). Upravo zbog te

 

 

Editirao moderator.

 

 

i činjenice da prekršaj uopće nije egzistirao, ovo ne mislim pustiti (zagrizao sam ko pitbul).

 

Moje pitanje je sljedeće: Da li ovdje ima elemenaza relativne zastare (2 godine) prekršajnog postupka? Naime, ja sam žalbu na VPS uputio u travnju 2009, a ova sramotna presuda donesena je 23.10.2011 tj. 2,5 godine nakon žalbe.

Ako dobro tumačim ZPP, relativna zastara nastupa nakon dvije godine, ukoliko u međuvremenu nije bilo nikakvih radnji u samom postupku, a to kod mene jest slučaj.

 

hvala unaprijed na odgovoru

 

lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam koje forume inače posjećujete i kakva je razina pristojnosti izražavanja na njima, ali ovdje se ne možete izražavati onako kako ste naumili.

 

Dakle, vi ste uvređeni jer je netko odradio svoj posao i što je nastupila pravomoćnost kazne za protupravno djelo ste počinili.

 

Ako imate dokaze da je netko krivotvorio neki spis na način da ga je antidatirao, izvolite ga kazneno prijaviti.

 

Bez detaljnog uvida u spis nije moguće sa sigurnošću odgovoriti da li je nastupila relativna zastara.

 

Svako postupanje po tom predmetu je "radnja", bar je to lako opravdati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispričavam se što sam upotrijebio termin koji u šatro narječju definira mutna posla i prevare.

Želim istaći i sljedeće: Sve svoje prekršaje, za koje sam kriv, plaćam odmah bez posredstva sudova. Međutim, ovdje se radi upravo o tome da nikakvo protupravno dijelo nije počinjeno. Ali pustimo sad to.

 

Nisam dobio odgovor na pitanje: Da li je od moje žalbe do presude VPS (te famozne radne nedjelje) došlo do relativne zastare obzirom da je prošlo 2,5 godina? Znači u tih 2,5 godina nije bilo nikakvih radnji od suda ili mene a koje bi prekidale relativnu zastaru.

Apsolutna zastara od 4 godine znam da nije prošla jer su izveli ¨manevar¨ (ovo mi je najpristojnije što mogu) sa datumom presude i to nije upitno.

Znači da li dobro interpretiram ZPP i termin relativna zastara?

 

Hvala puno i još jednom isprika na neprikladnom terminu u prethodnom postu.

 

lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam dijete i znam da pravo i pravda, jedno sa drugim nemaju nikakve veze. Međutim, ne puštam ovo i idem na sve moguće istance iz jednostavnog razloga- nisam kriv. Već sam rekao, tamo gdje sam kriv plaćam odmah.

 

E sad ukoliko mi možete pomoći volio bih da mi odgovorite na koji način mogu zatražiti uvid u spis (VPS ili Prekršajni u VŽ?, pismeno? ili osobnim odlaskom?). Ukoliko ne, zahvaljujem na dosadašnjoj pomoći.

 

Srdačan pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija