Jump to content

sudar i bijeg


anjavito

Preporučene objave

Poštovani,dok sam vozila na posao,na mojoj strani je išao auto prema meni.Udario me retrovizorom i potpuno razbio i moj i svoj.Naravno,pobjegao je.Isti čas sam zvala policiju i čekala ih pola sata da dođu.Nešto su slikali,ja sam im pokazala tragove u snijegu i sl.Puhala sam,provjerili su me i otišli.Uskoro sam saznala tko me udario i prijavila sam to policiji.Zvali su me da dođem drugi dan do njih i dali mi podatke o vozilu,policu i adresu te me uputili na njegovo osig.Nakon 6 dana me zove policija i pita jesam na poslu ili doma.Kažu da ovaj što me udario kaže da sam ja udarila njega.Govore da se sudar dogodio pola sata ranije(tako kaže drugi vozač)i pitaju me jesam li ja cijelo vrijeme bila na mjestu nesreće ili sam se vratila kad je policija došla.Kažu da ću dobiti kaznenu prijavu i da oni nemaju dokaza tko je kriv.Sa mnom je u autu bila kolegica koja sve može potvrditi,ali sada sam u panici iako stvarno nisam kriva.Šta da radim?Molim pomoć!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne bi se trebali brinuti. nema kaznenog djela. izazivanje prometne nesreće je prekršaj. kazneno je djelo samo u slučaju teže tjelesne ozljede, ako postoji smrtna posljedica, ili ako je došlo do imovinske štete velikih razmjera (300 000 kuna). ovo bi bio prekršaj. imate svjedoka. pozvali ste policiju. vjerojatno će vas pozvati na razgovor, a i vašeg svjedoka. trebate se držati istine i ponoviti što se dogodilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma meni nije policija jasna-isti dan su me zvali da dođem po podatke od ovog što me udario.Bila sam i na osiguranju i sve to...Nakon 6 dana zove policajac i pita me prvo jesam li na poslu.I onda krene s pričom da je ona izjavila drugo vrijeme sudara i da sam ja bila na njenoj strani,a ne suprotno.A šta je onda bježala i sakrila auto na zadnje mjesto na parkingu i zabila ga u snijeg?Pa šta nije dovoljan dokaz krivice što je pobjegla?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kontakt između vozila se dogodio dok su oba vozila bila u pokretu, vi ste svoje vozilo zaustavili par metara dalje, a drugi nije ni stao.

 

Nitko nije ostao na točno onom mjestu na koje se sudar dogodio, dakle mjesto događaja je izmjenjeno.

 

Nema dokaza da je on bio na vašoj strani, niti da ste vi bili na njegovoj, a sudar se očito dogodio, policija piše kazne obojema, a posao suda je da utvrdi (ako mogu) tko je krivac.

 

Moguće oba sudionika.

 

Bijeg drugog sudionika nije dokaz da je on bio na vašoj strani.

 

Iskaz svjedoka u vašem vozilu nije vjerodostojan dokaz jer se sa desnog sjedišta ne vidi središnja kolnička crta.

 

Sud može izdati rješenje da je krivac jedan od sudionika, da je krivica obostrana, a može izreći da nisu u stanju utvrditi krivca.

 

U zadnjem slučaju osiguravatelji nisu dužni nikom ništa isplatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija