Jump to content

Naknada štete


viktoria35

Preporučene objave

Poštovani,

molim pomoć.

U mom stanu koji se nalazi u stambenoj zgradi od 10 stanova, nastala je šteta uzrokovana puknućem bojlera iz susjedovog stana koji se nalazi iznad mojega (on je na 1.katu, a ja na prizemlju). Radi se o poplavi u kući.Promočile su i instalacije struje po plafonu.

S obzirom da je njegov stan vlasništov RH od koga bih trebala tražiti nadoknadu štete? Tvrtka koja se brine o održavanju naše zgrade poslati će osiguranju zahtjev za naknadu štete, ali zanima me mogu li nešto tražiti i od RH kao vlasnika stana ili eventualno tužiti stanodavca?

I dodatno da li postoji način (ako da koji) da se tog stanodavca izbaci iz stana, s obzirom da nije prvi puta da se kod njega dešavaju takve stvari, danas je to bojler, jučer je bio vodomjer, a sutra...ne daj bože plin ili što drugo. On je zaista nemaran, i to traje godinama.

Nas 9 stanara smo vlasnici stanova, jedino on nije.

 

Lijepi pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je stan u vlasništvu Republike hrvatske onda je ista odgovorna za nastale štete te ih je dužna sanirati,.Vlasnik (RH)osigurala je stan kod osiguravajućeg društva tako da štetu namiruje osig.društvo po završenom vještačenju istih.

saniranje štete angažira tvrtka koja održava zgradu a osiguravajuće društvo podmiruje potraživanja ,stime da treba vidjeti što pokriva polica osiguranja,tek tad možete razmišljati o tužbama radi naknade štete.

Stanara nemožete izbaciti nikako ,on je dobio stan na korištenje od RH i nitko ga nemože prisiliti da kupi stan ,a nastali kvarovi nisu njegova krivnja niti ih je on dužan sanirati,to je OBVEZA VLASNIK STANA (RH).

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija