Jump to content

Pas na pješačkom prijelazu


Dredd

Preporučene objave

Možda će se nekom ovo učiniti smiješnim, ali u novom kvartu mi se često događa pa moram pitati ima li pas na dugačkoj uzici prednost na pješačkom prolazu?

 

Puno ljudi šeće pse i neki od njih puste psa na uzici na izvlačenje nekoliko metara unaprijed pa ako ne paze psi jednostavno slijede uobičajenu rutu i istrče na pješački prijelaz. Logično je očekivati da iza psa slijedi čovjek na uzici pa bih vjerojatno trebao stati, ali svejedno želim znati snosim li kakve sankcije ako udarim psa koji neki put doslovno istrči na prijelaz i teško ga je uopće primijetiti jer je mali (a uostalom gledam i pazim na pješake i bicikliste u tom trenutku), a čovjek je još jako daleko?

 

Da se ne bi krivo shvatili, obožavam pse i ne bih nikako htio pogaziti nekog, ali sam imao već prilično naglih kočenja jer jednostavno izlete...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zapravo dobro pitanje.

 

Ako na pješačkom ubijete psa, jadnik nije imao sreće. Nikom ništa. Ako pritom oštetite vozilo a štetu odgovara vlasnik psa.

 

Ako ozljedite a ne ubijete psa, morate životinji pružiti ili organizirati pomoć ili dobijate kaznu od 5.000 do 15.000 kuna. Za štetu na vozilu odgovara vlasnik psa.

 

Nigdje nije propisana duljina uzice.

 

Ako se automobilom ili motociklom zapletete za predugačku uzicu, a nikog ne ozljedite niti ugrozite, a doživite štetu na automobilu ili motociklu, za štetu odgovara vlasnik psa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija