Jump to content

Povrat poreza i uobicajeno boraviste


RRabbit14

Preporučene objave

Poštovani,

imam pitanje vezano za povrat poreza.

Imam prebivališe na području od posebne državne skrbi (okolica Karlovca). Radim u jednoj zagrebačkoj građevinskoj firmi na terenu. Sada trenutno kod Rijeke a za vrijeme prošlogodišnje porezne prijave u Istri. Od ponedjeljka do petka, dok radim, sam smješten na terenu (nisam siguran da mi je boravište prijavljeno tu gdje radim, najvjerojatnije nije). Vikendom, za vrijeme godišnjeg i za vrijeme raspusta (16.12.-10.01) sam kod kuće – okolica Karlovca. Godišnje cca 135 dana.

Kod prošlogodišnje porezne prijave, službenica je u Poreznoj upravi tražila da iz firme donesem potvrdu o putovanju na posao (dnevnom). Tu potvrdu nisam mogao dobiti a kao razlog je naveden taj što mi firma plaća smještaj na terenu.

Malo sam čitao Pravilnik o porezu na dohodak te još i Opći porezni zakon, gdje se objašnjava prebivalište i uobičajeno boravište. U Opz, članak 38 stavak 4 se spominje broj od 183 dana u jednoj ili dvije kalendarske godine, koliko se treba najmanje provesti u mjestu da se to smatra uobičajenim boravištem. Kako prošle godine nisam dobio povrat poreza (rješenje je bilo nula kuna) zanima me ima li osnove u zakonu po kojoj zaista nemam pravo na povrat ili imam?! Napominjem samo da sam pretprošle godine i unazad nekoliko godina redovno dobivao povrat na osnovu boravka na PPDSu.

Unaprijed se zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija