Jump to content

bračna stečevina rad u inozemstvu ?


lunabear000

Preporučene objave

Pitanje je vezano uz dugotrajan postupak čekanja suprugovih primanja iz inozemstva .

Naime živjeli smo i suprug je radio u Njemačkoj, nakon razvoda sam ostala u Hrvatskoj sa dvoje djece , suprug za njih alimentaciju plaća, to je nekakav prosjek alimentacije sukladne našim primanjima.

Nisam tražila nikakva povećanja jer smo se tada sporazumno razveli a uslijedila je podjela bračne stečevine.

Imovina tj. suprugova primanja su bila poprilično velika, naravno sve osporava, a za svako ročište prođe koja godina. Dva se puta opravdao nemogućnošću dolaska, ima 8 mjeseci zatražena su primanja od Agencije u kojoj radi ( pretpostavljam,kako kaže odvjetnik da to ide preko suda i konzulata ) ali kako to sveukupno traje već 5 godina a riješeno nije ništa, zanimalo bi me dali postoji koja ustanova, pa i sada prilikom i zbog ulaska u EU, kojoj se mogu obratiti za nekakvu međunarodnu pravnu pomoć,(pošto on gore živi već 17 godina), očigledno je da sve to iz nekog razloga zapinje na našem sudu i tako stoji.

Ja novaca za skupe odvjetnike nemam, imam prosječna hrvatska primanja i dvoje djece pa si to nemogu priuštiti što je i razlog da suprug misli da ću odustati i smatram da uporno sve to razvlači .

I mnogo puta mi je već napominjao, od samog početka da neću dobiti ni centa jer nemam financija da vodim pravnu bitku sa njim.

Hvala lijepa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

traži povečanje alimentacije prema prihodima bivšeg .

od suda traži da službeno zatraže informaciju o prihodima bivšeg. sud bi to trebao učiniti ako kao stranka to predložite

ako bivši ima nekretninu na svom imenu

informaciju dostavi poreznom tijelu zemlje u kojoj živi.

oderat će ga za porez.(najavi mu tako nešti i vidjet ćeš kako se stvar brzo rješava)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na odgovoru .

Tražio je odvjetnik prihode kroz tužbeni zahtjev ali kažem, to čekamo već nekoliko godina i pitam se zar je to uistinu moguće, realno ?

Kada smo po treći put sjeli za kao dogovor odvjetnik mu je spominjao poreznu(mada nije definirao kojim načinom )ili šta već ali nema reakcije.

Možete li mi definirati točno kakvog bi to značenja bilo, naime ima nekretninu ovdej u Zagrebu a u Njemačkoj je još uvijek u unajmljenom stanu jer se jednom namjerava vratiti,znači na koje nekretnine se to odnosi ?

I baš mi sve zbog toga nije jasno bar je to zemlja u kojoj se isplate i porezi transparentno vide.. ali do tog papira očigledno jako teško doći :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rekla sam mu da ću onda tražiti povećanje alimentacije što nisam imala namjeru, ali i za to mi opet treba dokaz o prihodima pa ću i njega čekati za drugi spor tko zna koliko.

Nadala sam se da ćemo se riješiti kroz ovo drugo i nisam htjela sve još intezivirati, jer se stalno nadam nekoj malčici razuma.A da dobijem svoju zakonsku bračnu stečevinu visina alimentacije mi nebi više bila ni bitna.

Odvjetnik(njegov) opet kaže da je alimentacijama po potrebama, po djetetu sasvim prikladana , a da sve ove alimentacije po prihodima mimo potreba, su samo stvar suglasnosti .

A kažem nemam novaca za još jedan spor i to opet i to dugutrajan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni sad nije jasno iz vašeg posta koji je razlog zbog kojeg tražite povećanje alimentacije!?

Dali su razlog djetetove povećane potrebe ili pokušavate kroz alimentaciju izvući onaj dio koji ste po vašem mišljenju izgubili kroz rješavanje bračne stečevine!?

 

Naglašavam, alimentacija je djetetovo pravo i pripada djetetu. Alimentacija nema nikakve veze sa diobom bračne stečevine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija