Jump to content

Ovrha!!


Luna40

Preporučene objave

Poštovani, molim vas za odgovor ili savjet...

Bivši muž ima svoju firmu, i obrt koji je zatvorio još 1997. godine gdje je ostao dužan za doprinose za sebe , ne plativši taj dug , otvorio je firmu gdje je isto napravio neka dugovanja za klime koje nije platio.

Na ime duga za doprinose upisan je teret na dio kuće koja je na njegovo ime, a ostali dio kuće je na svekrvu.

bivši muž je naš dom napustio pred 2 godine, a od 5 mj prošle godine smo i sudski razvedeni. idući mjesec imamo parnicu za podjelu imovine.

Bivši je pred godinu dana, znači kad je već odavno napustio dom, doveo u kuću dužnike za te klime koji su bez mog znanja i prisutnosti izvršili procjenu imovine i popis imovine.

sad mi svekrva kaže da će ukoliko on njima ne plati taj dug , za tjedan dana oni doći u kuću na ovrhu.

Zanima me , da li se ta ovrha može sprovest tj da li se mogu meni plijenit stvari iz kuće iako nije još provedene podjela bračne imovine??

Bivši muž ima kombi 2 auta koja su kupljena u braku, svoju imovinu kao što su računala, ronilačka oprema te imovinu firme ( mnogo alata- nekoliko hiltica, bušilica, brusilica, rekuperator plina..i mnogo drugog alata).zašto se tom imovinom ne može naplatiti to dugovanje??

Hvala vam unaprijed na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači ovako....bivši muž je u firmi napravio dug...firma je njegova, već 2 godine ja nemam ništa od te firme,odvezao je kombi, aute, sav alat sve....2 godine ne živi samnom,niti učestvuje u plaćanju bilo čega u vezi kuće, kućanstva, popravaka, plaćanja kredita, režija... ali sada dug misli naplatit s stvarima iz kuće.

Može li to iako se nismo podijelili??? Zar i s mojim stvarima može naplatit svoj dug ??? ja od tih klima koje je uzeo, prodao i ugradio nisam vidjela ni lipe niti u tome učestvovala...a sad moram brinut hoću li pred vratima naš ovrhovoditelje. A on mirno spava u drugom stanu i tamo ulaže i troši svoj novac, iako stan ne glasi na njega. Njegova imovina je sigurna , jer u kuću nije ostavio ništa svojega...

zar se to zaista može?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naravno da ne može. postoji nešto što se zove prigovor treće osobe + tužba za proglašenje ovrhe nedopuštenom itd. itd.

 

pa zar nemate odvjetnika u toj parnici za podjelu bračne stečevine? u ovrsi će vam trebat odvjetnik jer ima puno radnji koje se moraju poduzeti i predlažem da to učinite dok je vrijeme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija