Jump to content

obveza sklapanja ugovora


kkrrookkooddiil

Preporučene objave

postovani,

objavljen je javni natjecaj od strane Grada za zakupom poslovnog prostora, natjecaj je "uspjesno" odraden te je jedna osoba postala zakupodavac prostora.

Da li nuzno sljedi sklapanje ugovora o zakupu koji se veze na taj natjecaj (uvjete iz natjecaja i sve ostale obveze koje su ntjecajem propisane) ili se moze sklopiti i ugovor nekakve druge namjene koja nema veza sa ntjecajem a radi se o istom prostoru i istom zakupodavcu.

Problem lezi u tome sto zakupodavac je prekrsio jedan od uvijeta iz natjecaja koji govori o samoj namjeni tog prostora ali pitanje je li uopce potpisan ugovor o zakupu na temelju tog natjecaja.

Da li bi mi zakon o pristupu informacijama mogao dati uvid u taj ugovor buduci da se radi o Gradu?Koliko to moze biti tajni ugovor ako se radi o javnom natjecaju?

HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem.

 

Grad raspisuje natječaj za zakup prostora u njihovom vlasništvu.

 

Određuje koje se djelatnosti mogu obavljati u određenim prostorima.

 

Javljaju se zainteresirani, daju ponude, i jedan bude izabran.

 

Ali Grad za navedeni poslovni prostor za koji je odredio da je za djelatnost "zanatski obrt" (npr) za ponuđačem sklopi ugovor za "trgovina" (npr).

 

Po meni, to je za poništavanje natječaja.

 

Naravno, postoje rokovi za žalbu, no ako je djelatnost lokacije bitan sastojak natječaja, tada je to za poništaj !

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Natjecaj je zatvoren rokovi za zalbu su prosli zakupac se zna ali uvijeti koji su bili raspisani natjecajem i trazeni od strane grada nisu ispostovani,kao npr.rokovi za izvodenje radova su bili 6 mjeseci od potpisivanja ugovora vec je proslo 10 mjeseci od kad je natjecaj zatvoren a rekonstrukcija jos uvijek traje . Uvijet natjecaja trazi da se prostor ne koristi ni u kakve druge svrhe osim u svrhu restorana a prostor se koristio u druge svrhe.

Pitanje koje se ja pitam je da li nakon zatvaranja natjecaja ugovor o zakupu prostora mora biti uvjetovan natjecajem ili se lako moze sklopiti nekakav drugi ugovor, i koliko vremena maksimalno moze proci od zatvaranja natjecaja do potpisivanja ugovora jer u tocki natjecaja pise da se ugovor mora sklopiti u roku od 15 dana ali PO POZIVU a ima jos mnogo tocaka iz uvijeta natjecajakoje isto tako nisu ispotovane uvijek uz uvijet da je ugovor sklopljen.Kako do ugovora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Do ugovora teško , jer će se pozivati na poslovnu tajnu !!

 

Tehnički ako vam se "igra", ja bi tužbu za utvrđenje ugovora ništavim.

 

Mada, tada će Grad i izabrani zakupac "pronači" 100 dopisa u kojima zakupac traži dodatni rok za produženje izvođenja radova jer su kod rekonstrukcijskih radova pronađeni "građevinski problemi" koji nisu bili poznati kod pregleda prostora, pa eto to iziskuje dodatne rokove za završenje, pa čak i dodatne troškove na koje nisam računa, pa ako mi ne odobrite dodatni rok, bum vas tužio jer ste me doveli u zabludu, pa gdje navodi da druga djelatnost je samo privremena i da je to "usputna/sekundarna" djelatnost od glavne (restorana), a eto moram nečime pokriti dodatne troškove koje ste mi vi (Grad) prouzročili jer sam otkrio te probleme u "konstrukciji".

 

Puno se može muljat ako imate podršku u Gradu i ako ste malo potkovani pravno !!

 

Ja bi kao prvo poslao dopis na Grad da mi objasne zašto se taj prostor ne koristi za svrhu koja je bila definirana natječajem, na koji sam se ja (vi) javio ! DA mi se dostavi valjani ugovor za izabranim ponuđačem radi uvida u dosljednost natječajnog postupka.

 

Kada bi dobio odgovor (ako je Zg, onda je to jedno 5 mjeseci) tada bi vidio u kojem smjeru puše vjetar. Ako je odgovor kako sam gore napisao, tada zaboravi, ako je drugačiji, tada se daljni pravni postupci prilagođavaju !

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija