Jump to content

centralno grijanje u stanu


vukovar111

Preporučene objave

Pozdrav..

Stanujem u Vukovaru u stanu od 65m2,stan je u mom vlasništvu i posjedujem vlasnički list,imam invalidsku mirovinu od 1.600 kn i tešku operaciju srca,problem je u tome što mi svaki mjesec dolaze veliki računi za centralno grijanje pa i do 1.500 kn,a očekujem da če biti i viši,pošto je svakome jasno da ja nikako ne mogu platiti te račune zamolio sam Tehnostan u Vukovaru koji je nadležan za to centralno grijanje da me isključe iz sistema,međutim oni neće ni da čuju za to i

da ne dolazi u obzir isključenje,raspravljat se sa njima nisam mogao jer sam bolestan,računi se samo gomilaju i bojim se da zbog nagomilanih računa ne izgubim stan putem ovrhe....pa vas molim da mi pomognete u savjetu što mi je ćiniti jer je ova situacija neodrživa....hvala na odgovoru..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pismeno zatražite isključenje iz sistema centralnog grijanja.

(poštom preporučeno i sa povratnicom)

ako niste potpisali ugovor za korištenje centralnog grijanja

niste dužni koristiti i plaćati grijanje.

prestanite koristiti grijanje pa prestanite i sa plaćanjem ali nakon pismenog otkaza za korištenje usluge.

angažiraj sudskog vještaka za isključenje grijanja

koji treba napraviti nalaz i mišljenje.

 

odluka Ustavnog suda RepublikeHrvatske

5. Prvostupanjski sud je u provedenom dokaznom postupku utvrdio da je tuženica vlasnica stana u P., u višestambenoj zgradi, u ulici P. P., te da je tuženica svoj stan isključila iz sistema zajedničkog centralnog grijanja i napravila vlastito centralno grijanje za svoj stan, etažno grijanje. Na temelju nalaza i mišljenja sudskog vještaka (na okolnost izdvajanja iz sistema zajedničkog centralnog grijanja, eventualnog povećanja troškova grijanja za ostale stanare i dr.), tuženica isključenjem iz sistema zajedničkog centralnog grijanja nije povrijedila pravo vlasnika drugih stanova niti je povećala troškove njihovog cetralnog grijanja, te da tuženica na satu za potrošnju prati vlastitu potrošnju plina koju plaća podnositelju koji isporučuje plin.

 

Slijedom tih utvrđenja prvostupanjski sud je odbio tužbeni zahtjev podnositelja, budući da se utuženi iznos na ime troškove zajedničkog centralnog grijanje odnosi na razdoblje kada je tuženica uvela posebno etažno centralno grijanje za svoj stan.

 

Županijski sud u Požegi, odlučujući povodom žalbe podnositelja, utvrdio je da je prvostupanjski sud na pravilno utvrđeno činjenično stanje pravilno primijenio materijalno pravo i odbio tužbeni zahtjev podnositelja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija