Jump to content

Članak 129, st.1 i neopravdana optužba


Tikica01

Preporučene objave

Dakle, sinoć mi dva policajca zvone na vrata i uručuju poziv za danas ujutro na kojemu sam navedena kao svjedok.

S obzirom da sam imala neposrednu konfliktnu situaciju u firmi u kojoj radim sa kolegicom koja samo radi kao vanjski suradnik u mojoj firmi (kažem neposrednu jer je moj muž zbog mene imao direktan konflikt sa njom, mailom, ali bez vrijeđanja te joj je slao mail s namjerom i napomenom da želi da civilizirano riješimo situaciju u kojoj smo se svo troje našli) i s obzirom da sam jučer popodne obaviještena da joj netko prijeti sms porukama (ona se žalila nadređenoj osobi moga muža pa je on to prenio mom mužu a ovaj meni), pretpostavka je bila da sam zbog toga i pozvana i da ću svjedočiti da moj muž to nikada ne bi napravio čemu u dokaz idu i mailovi koje je slao prema njoj u želji da se to riješi kulturno kao ljudi.

No jutros se dogodilo nešto meni sasvim neočekivano i šokirajuće. Naime, sasvim sam neosnovano i bez ikakvog dokaza JA optužena da sam dotičnoj slala prijeteće sms poruke (mislim da su bile spomenute 3) sa broja telefona s početnom numeracijom 097 koji nikad nisam koristila jer koristim isključivo i samo službeni mobitel (privatni ni nemam). Nikada u životu nisam bila čak ni oči u oči s tom osobom a kamoli da bi joj otvoreno i direktno prijetila. Inspektor mi je objasnio da je ovo samo informativni razgovor, da je i njoj objasnio da nema u stvari nikakve osnove za ikakvu tužbu jer sms poruke su bile uvrede, koliko se sjećam da je rekao nešto tipa - glupačo ružna - i nikako nisu osnova za bilo što a kamoli ikakav dokaz da joj je itko išta htio napraviti. Dakle, definitivno nisu bile prijetnja. Danas u firmi po pričanjima u hodniku čujem da ova glumata da joj je život u opasnosti i da se histerično boji i da ide psihijatru itd, itd.

Da rezimiram.... kao prvo, jučer mi se djeca isprepadala ko Isusi kad su ova dvojica kao da sam ubila predsjednika države upala u stan da to potpišem, kao drugo, dotična konstano izigrava nekakvu ili nečiju žrtvu po firmi i narušava mi 20-odogišnji rad u firmi gdje nikad nisam ulazila u nikakve konflikte sa ikime ikada i zanima me na koji način mogu spriječiti da i dalje čini ovakve gluposti jer sam nakon jutrošnjeg razgovora sa inspektorom i saznanjem što sam navodno učinila i kakve mi je sve kornjača mogla pokrenuti neugodnosti i probleme(kao da ovo već nije dovoljno)skoro doživjela hertz infarkt. I suprug i ja smo se obratili i našem HR-u no dobili smo odgovor da ne mogu ništa napraviti jer ona nije djelatnik naše firme, a ići službenim putem prema njenoj bi bio nezgodan potez sa posljedicama za obje tvrtke. Molili smo njenog nadređenog da je samo premjesti na drugu loakciju, izašao nam je u susret i sve je bilo divno i krasno dok se zbog potrebe posla nije opet morala vratiti na našu lokaciju. Savjet molim jer je ovo zaista previše eskaliralo. Ima li sve ovo osnovu za neku tužbu prema njoj ili bilo što što bi je priječilo da ne učini svima još veću štetu? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija