Jump to content

izvanredni otkaz, nesisplata plaća...


tompac

Preporučene objave

Pozdrav! Nakon nepunih 3 mjeseca, kolega je dobio izvanredni otkaz zbog tzv. kašnjenja na posao, te zbog nemara uzrokovao poslodavcu štetu". Neistina! U stvarnosti, nije bilo posla, a u tih nepunih 3 mjesca, mjesečno je bilo cca. 11 radnih dana. U tom razdoblju radnik nije dobio niti Kunu od plaće niti isplatne liste. Isplatne liste nisu niti došle s dokumentacijom o izvanrednom otkazu. Dali poslodadavac može ne iplatiti plaću niti platne liste?! Što napraviti u ovom slučaju? Kako sebe zaštiti u ovom slučaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..još da se nadopunim, jer tek smo sad uvidjeli cijelu pokvarenu igru poslodavca! Naime, otkaz u radnoj knjigi stoji 27.02.20012 God. Preporučenu pošiljku smo danas primili (07.03.2012 god.), bez povratnice sa žigom pošte koji je totalno nečitljiv (NE VIDI SE DATUM I JEDVA DA JE VIDLJIVO IME MJESTA ODAKLE JE PREPORUČENA POŠILJKA POSLANA)!! Nadalje, u uvodnoj stranici koja je poslana, unutar koverte sa ostalim dokumentima vidljiv je natpis na početnoj strtanici sa privitcima: "predmet; DOSTAVA DOKUMENTACIE (1. RADNA KNNJIGA, 2.ODJAVA NA OSNOVNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE, 3.PRIJAVA O PRESTANKU MIROVINSKOG OSIGURANJA, 4. ODLUKA O OTKAZU, 5. POREZNA KARTICA)"nalazi se datum 07.03.2012 sa urednim žigom i potpisom poslodavca. Ima i jedna stvar koja je zanimljiva,a to je da je ta početna stranica adresirana na pravu adresu (sve stoji) osim poštanskog broja koji se ne poklapa sa poštom gdje poslopriimac živi.

2. PRIVITAK; Na prijavi o prestanku osiguranja stoji datum 27.02.2012 god.

3. PRIVITAK; Na odjavi o obveznom zdravstvenom osiguranju stoji datum 05.03.2012 god.

4. PRIVITAK; PREDMET, Riješenje o izvanrednom otkazu Ugovora o radu stoji datum 27.02.2012 God.

5. PRIVITAK; Kartica poreza na dohodak od nesamostalnog rada

 

Nadlje, pitqanje je!otkad se može pisati prigovor za zaštitu radničkih prava?..dali je bitan datum u radnoj knjigi ili je bitan datum kad je zaprimljena preporučena pošiljka?..Dali u ponedjeljak još mogu podnijeti prijavu za zaštitu radničkih prava i neisplatu plaća i platnih lista? Sve mi se čini da je poslodavac smišljeno izveo plan ,kako bi istekao taj rok za prigovor i zaštitu radničkih prava na njegov izvanredni otkaz!...Molim pomoć u čim kraćem roku ! HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prekrasno!..I to sve na moju treću godinu članstva na ovom forumu!Sretan mi rođendan! :):smijeh: Samo bi zamolil nekog da mi objasni, koje zakone moj poslodavac krši u ovom slučaju sa neisplatom plaća i platnih lista!?...+ plaće, niti su vraćeni putni troškovi (neznam dal po zakonu radnik ima pravo na putne troškove,a ovom slučaju u oba sn+mjera autom iznosi 13 Km)...znači, radnik je uložil svoje novce u firmu ,a zauzvrat nije dobil niti "KN" od plaće!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija