Jump to content

Falsificirana dokumentacija za kredit

Preporučene objave

objavljeno:

Lijep pozdrav svima.

Najrpije bih zelio da se izvinim za mozda ocigledno ili cak glupo pitajne, za pravnike svakako, ali imam problem; u isto vrijeme zelim da ga podijelim sa nekim, ali mozda i dobijem neki savjet ili slicno.

Naime, ja i supruga smo prije dvije godine napravili glupost, koja se u tome trenutku cinila pametnom, ali...

Falsificirali smo njena dokumenta, te podnijeli zahtjev za kredit organizaciji koja nudi mikro-kredite. Ja sam naveo kao duznika svoju majku, koja je umirovljenik i koja je pristala na to da bude nosilac duga, ja suduznik a moja supruga jamac. Uradili smo to u namjeri da taj novac utrosimo na lijecenje i odrzavanje trudnoce kod moje supruge, jer valjda ocajne situacije povlace ocajne postupke. Nikada i opet ponavljam-nikada nam nije bila namjera da otplatu kredita zanemarimo i to dokazuje 25 uredno otplacenih rata kredita od ukupno 48. Ali...u porodici je doslo do bolesti, nase dijete se razboljelo i nismo uspjeli platiti ratu, te su iz MKO povukli potez na jemca i tako je otkrivena "prevara" ili bez navodnika, kako god.

Sada nas ucjenjuju da za 2 dana moramo vratiti cjelokupan dug ili ce podici krivicnu prijavu protiv moje supruge.

Nazalost, mi te novce nemamo niti ih mozemo nabaviti, dapace-nemamo nista.

Spremni smo na nagodbu svake vrste da pojacamo otplatu, pa da cak i po dvije rate dajemo mjesecno, ja bih radio ako treba i po 20 sati dnevno, Boze moj, ali...nece ni da cuju.

Molim vas da mi date neki savjet, bilo sto sto bi mi mozda, nama, moglo pomoci.

Jednostavno, tada smo i ja i supruga bili u situaciji kakvu nikome ne bismo pozeljeli, a sada mojoj supruzi prijete zatvorom a imamo dijete od 15 mjeseci.

Hvala vam barem ako ste procitali, a ako imate nekih pitanja, pisite, pitajte, ja cu sve iskreno da kazem, odgovorim.

Jos jednom, hvala

odgovoreno:

ako možeš digni kredit i otplati ostatak duga .

ali prije otplate tražite plan otplate (poismeno i preporučeno sa povratnicom)(koji ste trebali dobiti od kreditora ).

angažirati sudskog vještaka financijske struke

da izračuna stanje duga.(košta ali možda vam se isplati)

krivotvorenje treba i dokazati .

nemaju pravni interes dokazati krivotvorenje a tada nemogu ni podnijeti kaznenu prijavu (služe se ucijenom).

ako nositelj kredita prizna da je na zahtjevu za kredit njen potpis nema zakonske osnove utvrđivati drugačije .

samo nisitelj kredita može osporavati istinitost potpisa na zahtjevu za kredit.

odgovoreno:

Oprosti molim te, ako mozes sporije malo...

Neke mi stvari nisu jasne, pa bih te molio da mi pojasnis - sta je to sto u stvari sprecava kreditore, MKO, da podignu krivicnu prijavu protiv ziranta, moje supruge, koja je falsifikovala dokumentaciju da je zaposlena, a nije. Mozda sam ja postavio nejasno pitanje, oprosti, ili vjerovatno nisam najbolje shvatio odgovor.

Otplatni plan imamo i cifru koja je preostala za otplatiti, imamo volju da otplatimo; nazalost-ne mogu podici kredit, jer radim honorarno.

Hvala ti na odgovoru

odgovoreno:

Znaci cak ako je i jemac pravno "neispravan", ako duznik, nosilac kredita neosporava svoj potpis niti vracanje duga, nema osnove za tuzbu?

I jos jedna stvar, oprosti, ja sam informaticar po struci, pa mi ovo ne lezi najbolje - sta sa mojom suprugom? Znaci oni ne mogu podici tuzbu protiv ziranta? Ili mogu? O, Boze, sav sam smusen, sorry

odgovoreno:

Eh da jos nesto - spomenuo si u svome odgovoru i UCJENU, molim te mozes li mi malo podrobnije objasniti sta si pod tim podrazumjevao.

Oprosti, ja znam da i ti zaradjujes za zivot, nisi dzaba gulio pravo, ali eto...ja sam dekintiran, ovo mi je jedino mjesto gdje mogu dobiti odredjene smjernice, opristi ako sam naporan

odgovoreno:

Znaci, interesuje moe u stvari da li supruga moze izbjeci sve te zavrzlame, jer nam je dijete malo, mislim zatvor bi nas dotukao, nitko od nas nije nikada niti prekrsaj napravio, a kamoli krivicno progonjen. Jednom u zivot je i previse, i to jos u muci

odgovoreno:

Nisu stvari tako crne kako izgledaju i čak ni u najcrnijem scenariju nećete završiti u zatvoru bez brige, a gospoda iz moguće sumnjive "organizacije za mikoro kredite" vrši pritisak imajući u vidu vašu neinformiranost ali prvo da utvrdim: jeli tvoja majka istinit dizatelj kredita kao umirovljenik ili? drugo : ti si upisan kao sudužnik a supruga kao jamac, na koga se odnose neistiniti podaci koje ste upisali i što ste konkretno upisali ? O kojoj cifri se radi?

U načelu imajte u vidu da dug trebate vratiti na ovaj ili onaj način, međutim sve ostalo je vrlo diskutabilno jer kazneno dijelo i namjeru tek treba dokazati a to nije sam tak i ide po nekakvoj proceduri a ne po šerofovanju kako vas plaše.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija