Jump to content

tužba za razvod braka


Kanase

Preporučene objave

molim nekoga da mi pomogne u ovoj situaciji. radi se naime o mojoj susjedi koja od 1988.g. ne živi u bračnoj zajednici, ali do sada nije tražila razvod braka.

suprug je odselio iz hrvatske u srbiju 1993.g. i nema njegovu adresu. poznato joj je da živi s drugom ženom. susjeda je pred mirovinom i ima mala primanja pa me zanima koliko se plaća sudska taksa i može li se brak razvrgnuti bez prisutnosti supruga i na koji način?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bracna zajednica je u svakom slucaju prestala. Bilo bi dobro da postoje svjedoci koji to mogu potvrditi kao i da postoji mogucnost utvrđivanja tocnog vremena od kad supruga nije upoznata s boravistem supruga. Dakle, imovina stecena radom od 1988.g. do danas ne ulazi u bracnu stecevinu.

Do prestanka bracne zajednice dolazi ako bracni drugovi prekinu sve međusobne veze koje inace obiljezevaju zajednicki zivot. Za razvod braka potrebno je utvrditi cinjenicu da je zivotna zejednica prestala i da odvojenost bracnih drugova traje najmanje godinu dana. U svakom slucaju,razvod braka u ovom slucaju formalno nije kompliciran, no sami navodite tehnicki problem ne znanja gdje se nalazi jedan od bracnih drugova.

Bilo bi dobro na sve moguce nacine pokusati doci do te osobe odnosno njene adrese, mozda mozete pokusati preko nekih tiskovnih medija u drugoj drzavi ili veleposlanstva. Isto tako provjeriti je li ta osoba u međuvremenu preminula (ako je, brak prestaje danom smrti). Ili ako je mozda negdje prijavljen nestanak te osobe i ona je nakon nekog vremena proglasena umrlom. Ili u tuzbi navesti zadnju poznatu adresu drugog bracnog druga (ako nije ista sa ovom prvog bracnog druga).

Sama tuzba bi gospođu stajala oko 200-tinjak kuna, no ta se cifra penje kad se pridodaju drugi troskovi. Isto tako je moguce uputiti molbu sudu za oslobođenje od sudskih troskova zbog malih primanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija