Jump to content

ovrha pravomoćna ali nepokrenuta


ddamien

Preporučene objave

Poštovani,

radi se o ovrhi za neplačanje stambene pričuve. Ja kao predstavnik stanara sam opunomoćio svog stambenog upravitelja da pokrene tužbu za ovrhu zbog neplaćanja stambene pričuve. Tužba je pokrenuta 2008. godine za neplaćene pričuve za 2006/2007/2008 godinu.

Kako nikad nisam dobio povratnu informaciju, i uvjek je odgovor kod zaposlenika mog upravitelja bio, moramo vidjeti što je s tim, pitati direktora i sl, možda još nije ovrha završena...

Prije tri dana mi je prikipjelo pa sam zahtjevao da se konačno utvrdi što je s tim. Službenica je izvadila predmetni spis u kojem je uložena tužba i koliko su koštale pristojbe i sl. i konačno nazvala javnog bilježnika koji je vodio ovršni postupak. Javni bilježnik je rekao da je ovrha postala pravomoćna 2009 godine!

Službenica stambenog upravitelja mi je potom rekla da oni o tome nisu zaprimili nikakvu obavjest?!?

Uglavnom rećeno mi je da će se sad pokrenuti postupak ovrhe prema FINI.

Mene zanima, a i pribojavam se, da li je moguće da je već nastupila neka zastara ovrhe budući da ista nije pokrenuta 3 godine od kada je postala pravomoćna, te ukoliko je to tako, tko je tomu kriv?

Javni bilježnik koji nije obavjestio tužitelja, ili tužitelj koji nije posvetio dovoljno brige o ovom predmetu, uglavnom koje pravne mjesre ja kao oštećeni mogu poduzeti, budući da i sam plaćam stambenog upravitelja da voli poslovanje i štiti moje interese.

 

Unaprijed se zahvaljuje na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ZOO

Tražbine utvrđene pred sudom ili drugim nadležnim tijelom

Članak 233.

(1) Sve tražbine koje su utvrđene pravomoćnom sudskom odlukom ili odlukom drugoga nadležnog tijela javne vlasti, ili nagodbom pred sudom ili drugim nadležnim tijelom, odnosno javnobilježničkim aktom, zastarijevaju za deset godina, pa i one za koja zakon inače predviđa kraći rok zastare.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija