Jump to content

Naslijeđeni sudki sporovi


leeloome

Preporučene objave

pozdrav,

 

prije 2 godine suprug mi je preminuo i ja sam preuzela naslijeđenu imovinu, u ovom slučaju grobno mjesto. Pri preuzimanju imovine, nisam bila upućena da mi je suprug imao i određene sudske sporove pokrenute od njegove strane, ali i sporove u kojima se njega tuži.

Sud me je obavijestio da su prihvaćanjem imovine ponovo počeli teći rokovi u tim sporovima i da ja kao naslijednik preuzimam postupke. S obzirom da tih sporova ima puno i da nikad nisam bila upućena u iste, da li imam pravo da se odreknem svih tekućih sporova ( i onih u kojima je moj suprug bio tužitelj i onih u kojima je bio tuženik) ?

S obzirom da mi je sud u dopisu naglsio da imam pravo žalbe, da li se u žalbi mogu očitovati da ne želim preuzeti bilo kakve sporove i što se treba navesti u žalbi? Da li po zakonu imam pravo ne preuzeti i nastaviti na sporovima?

Ukoliko sud odbije moju žalbu a postupci se nastave te izgubim određene sporove u kojima sam dužna platiti traženu svotu, da li se ista naplaćuje u visini naslijeđene imovine ili u potpunosti?

 

Molim vas za odgovor čim prije. Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija