Jump to content

Posuđivanje novca - kako se osigurati


Ducati

Preporučene objave

Dakle, poznanik me moli da mu na neko vrijeme posudim odredenu svotu novca uz odredenu naknadu, pri tome bi ja uzeo od njega njegov auto kao sigurnost da ce mi to vratiti. Auto bi ostao kod njega na koristenju, dakle dobio bi papire i napravio bi ugovor kod javnog biljeznika. Sad mene interesira kakav ugovor tocno mi treba? Da li uopce postoji 100% sigurni ugovor kojem cu ja nakon tog vremena moci bit vlasnik tog auta, ili se nemogu 100% zastiti? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako uzimaš auto u zalog obavezno podnesi prijedlog za upis založnog prava u FINI, jes da košta cca 350 kn ali u knjižici vozila na MUP-u se upisuje zabrana opterećenja i otuđenja, pa ga on ne može prodati a u slučaju da ga neko plijeni ti si prvi na redu (slično kao hipoteka u zemljišnim knjigama). Provjeri jeli auto stvarno njegov, odnosno da nije uzet na kredit jer se onda već banka upisala na isti način pa ti nema smisla....dakle u knjižici vozila (ili prometnoj, nisam 100% sigurna) ne smije pisati Z-neki br. Ja bi na tvom mjestu uzela i zadužnicu za svaki slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija