Jump to content

Šteta na službenom vozilu


Leonor

Preporučene objave

Prije nekoliko dana imao sam manji udes sa službenim vozilom tvrtke za koju radim. Kako sam bio krivac dao sam policu službenog auta. Na autu od firme nije bilo štete, dok je na drugom autu puknuo žmigavac i oguljen je branik.

Nakon dva dana zvali su me iz firme i traže od mene da platim razliku u cijeni police osiguranja koja će biti kod slijedeće registracije. Kako sam mislio da osiguranje skida 10% bonusa mislio sam da će se raditi o 300-400 kn pa sam usmeno pristao. Drugi dan je od osiguranja došlo da je razlika u cijeni osiguranja 1900 kn i sad firma zahtjeva od mene da to podmirim. Rekao sam da ne želim to platiti i dao otkaz u firmi, međutim sad prijete tužbom.

Trebam li se bojati da će me tužbom prisiliti da platim traženu cifru ili da ignoriram njihove prijetnje. Napominjem da sam vozilo vozio za vrijeme radnog vremena, za potrebe firme odnosno posla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Hvala tebi na ovoj opaski, baš mi je ono sjela. A što se pitanja tiče ukoliko se odluče na prisilnu naplatu vjerujem da će ti kao prvo trebati stručna i ovlaštena pravna pomoć, a drugo taj bi mogao s vrlo velikom vjerojatnošću pobiti tužbeni zahtjev, no obzirom na to da smo svakim danom sve više svjedoci da je sudska praksa u toj mjeri neusklađena od suda do suda da je zapravo i ova moja gornja procjena u sferi naučne fantastike.

 

Najizglednije od svega mi je da neće iči u parnicu, pa eto pričekajmo.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija