Hrvatist objavljeno: 29. ožujak 2012. Dijeli objavljeno: 29. ožujak 2012. Pišem u suprugino ime. Supruga je od 20.1.2011. na bolovanju - komplikacije u trudnoći isprva pa je 31.7.2011. rodila i cijelu 2011. godinu nije koristila ni jedan dan godišnjeg odmora. Radi u srednjoj školi. Budući da se namjerava vratiti na posao 7.5.2012., iskoristila bi puni godišnji iz 2011. godine u trajanju od 29 dana (toliko su joj rekli u školi da ima dana) koji bi taman završio 15.6., kada završava i nastava - namjera joj je ne vraćati se u nastavu, već odmah čim nastava završi. Prema Kolektivnom ugovoru, vidim da ima pravo na regres, a pročitao sam i ovdje na forumu da ima pravo čim započne koristiti godišnji. Ono što nas zanima jest sljedeće - Ministarstvo je zbog krize počelo sugerirati ravnateljima škola da ne dopuštaju lako godišnje jer onda plaćaju i zamjenu punu plaću i osobu koja je na godišnjem. Molim vas, je li moguće da supruga ne dobije traženi godišnji i na što se trebamo pozivati? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
velikicuretak odgovoreno: 1. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 1. travanj 2012. Poštovani, mene zanima slična situacija. Od 24.1. 2011. sam na komplikacijama, rodila sam u kolovozu i vratila bih se oko 15.6. kad prestane nastava, a prije bih iskoristila i GO ako imam pravo na njega i koliko. 2010.kad sam se vratila isto tako 15.6. dobila sam pravo na stari GO od 15 dana (naknadno!), a s time da sam bila i 8 dana na bolovanju tako da mi je lipanj tada bio loše isplaniran. Zato bih se rado bolje isplanirala u uvoj godini. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Hrvatist odgovoreno: 9. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2012. Molim Vas, može li itko upućen odgovoriti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anamih odgovoreno: 14. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 14. travanj 2012. Poštovani Hrvatist, izgleda da niste dobili moju privatnu poruku, pa ponavljam odgovor. Vaša supruga ima pravo na godišnji odmor za 2011. godinu, u punom trajanju, ali ga mora iskoristiti do 30.lipnja 2012. godine. Ono što ne iskoristi-propada joj. Ima pravo i na regres za 2011. godinu (odluku o GO prati regres). Dakle, neka napiše zamolbu za ostvarivanje prava na godišnji odmor, navede u kojem terminu ga želi koristiti i to uputi ravnatelju škole, koji donosi odluke o tom pravu. Unatoč uputama iz MZOS-a, ravnatelj neće moći odgovoriti negativno, jer su upute bez zakonskog utemeljenja. Njihovo je utemeljenje u zdravorazumskom odnosu prema novcu u državnom proračunu - skupo je ovakvim vratolomijama plaćati dvije osobe. Nadalje, prema novim propisima o roditeljskom dopustu, vaša supruga može do sedme godine života djeteta koristiti preostali roditeljski dopust, ako joj ga preostane, jer će se ranije vratiti na posao korištenjem godišnjeg odmora, a da bi dobila veću plaću. Raspitajte se o tome, ja ne znam detalje, samo mi je poznato da ranije završen roditeljski dopust nije bespovratno izgubljen. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.