Jump to content

live stream kažnjivo u HR ?


perodjetlic

Preporučene objave

Pozdrav svima . . ..

Pitanje glasi dali je u HR kažnjivo gledanje LIVE STREAM-a na internetu? Točnije radi se o gledanju sportskog događaja koji se prenosi iz SAD-a putem streama koji su navodno krađa, čelnik te sportske organizacioje kaže kako će kažnjavati one koji gledaju znači pojedince. Zanima me dali njegoa prijetnja važi i izvan SAD-a odnosno kod nas????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve je kažnjivo što se gleda ilegalno (live stream UFC, ali i drugi sportski događaji, a koji nisu plaćeni na onaj način na koji to zahtjevaju TV kompanije tj. sportske organizacije).

 

Iako se većina MMA borbi za sada održava u SAD-u i Brazilu to ne znači da kod nas nije kažnjivo gledati ilegalno te sportske događaje.

 

Može se tu "upetljati" i Interpol u suradnji sa FBI (ionako svi ostavljamo trag na streamovima tj.IP adresu), a tada je sve moguće.

 

Znamo da je čelnik UFC organizacije poznat po svojim "čudnim" izjavama, međutim, u ovom slučaju je bolje izbjegavati ilegalne streamove.

 

Koliko mi je poznato, rekao je da će tužiti samo stranicu "greenfeedz" i da će tužiti one koji su gledali prijenose putem iste jer će u slučaju tužbe sud imati njihove IP adrese.

 

Međutim, napominje i da će tužiti sve općenito, ama baš sve koji su gledali ili će gledati ilegalno prijenose (e, tu bi se možda mogao upetljati i Interpol, a onda možda neće biti dobro za sve one koji vole gledati MMA borbe pa i za građane RH koji su ilegalno gledali prijenose ).

 

Mislim da će njegovi odvjetnici imati vrlo složen posao ako to urade jer je gotovo pola zemaljske kugle gledalo te mečeve preko interneta putem streamova, međutim bolje ih je ne gledati nego "cvikati" hoće li nam zaista stići nekakva tužba, iako živimo u RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne vjerujem da mi netko može dokazat a i kaznit me zbog gledanja live streama,to bi bilo nekako kao da pijem kavu u kafiću a u kafiću do svira npr. Mitre Mire i dođe mi netko da moram platiti naknadu za autorska prava.

 

Ili stišaj muziku ili je ugasi.Ja sam samo došao popiti kavu :) a nisam gluh :)

 

to me podsjetilo na jednu situaciju kada su nadležne institucije u određenoj firmi prilikom zapljene dokaza uz računala uzimale i monitore :) jer u u memoriji monitora se da svašta sakrit :)))

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Live stream sam po sebi nije protupravan ako je riječ o legalnom srtreamu, isto kao što preuzimanje (download) nije protupravan ako je to preuzimanje iz legalnih izvora.

 

S druge strane, svaki live strem koji nije legalan, kao i svaki download koji nije legalan, je sam po sebi protupravan, i kao takav predstavlja osnovu za sankcioniranje prekršitelja (onog koji je takav materijal objavio, ali i one koji ga preuzimaju).

 

Dokazivanje takvog prijenosa ne bi trebao biti problem, jer iza svakog preuzimanja materijala putem interneta ostaje trag koji tehnički nije zahtjevno pratiti. Problem predstavlja velik broj prekršitelja koje je često neisplativo sve goniti, već se sankcioniranje usredotočuje na one koje takve materijale objavljuju te eventualno manji broj nasumično odabranih primatelja takvih materijala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija