Jump to content

Podjela imovine u vanbračnoj zajednici


zmodri11

Preporučene objave

poslije smrti pok.supruge djeca su naslijedila polovicu zemljišta i obiteljske koja je bila van knjižno vlasništvo, u drugoj polovici sam ja vlasnik. objekat sam u vremenu povečao na 6 stanbenih jedinica. Centar za soc.rad. je zahtijevao da tri stana pripadnu mojoj. malodobnoj djeci , jedan su dozvolili da prodam i pokrijem troškove gradnje, prodao sam i dva svoja stana koji su glasili na mene i pokrio kredite.Žena s kojom imam vanbračno dijete sada tvrdi da je imovina koju smo imali zanemariva u odnosnu na sadašnji objekat i želi da to podjelimo na pola, odnosno traži od mene i djece 1500000 kn , upisala mi spor na svu nekretninu i traži zabranu prodaje. napominjem da još imam dugova i kredita za navedenu građevinu te da ona nije učestvovala ni sa 1 kn u građenju. naprotiv, jednom prilikom mi posudila 50000 kn koje sam joj morao vratiti sa kamatom. Posjedujem i uplatnice. njezin udio je navodno zavrijedila vodeći brigu o mojoj malodobnoj djeci, ni u jednom trenutku nije spomenula svoju djecu koju sam ja uzdržavao. Djeca su mi navedena kao investitori u građ. dozvoli jer su uložili svoj dio imovine, svoju penziju a i jednim stanom su platili neke radove. ja sam vlasnik stana koji je i prije postojao. Zgrada je građena u vrijeme kad je ista stanovala s nama na istoj adresi ali skoro sve troškove smo platili kad je ista otišla s navedene adrese. U zadnjem njezinom pismenu traži da joj se odredi njezino suvlasništvo na stanovima od moje djece, mojem stanu i da se je isplati. Sa upisom spora na nekretnini , a i spriječila me je da jedan stan prodam i rješim se dugova dovela me do prosjačkog štapa. Njen odvjetnik tvrdi da mi sa upisom spora i zabranom prodaje ne pravi nikakvu štetu? Tužbe njenog odvjetnika su po 33000 kn. pa tko to može uopće platit? što da radim, može li uopće tržit suvlasništvo na navedenoj nekretnini?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

može tražiti šta hoče a dali će uspjeti zavisi od dokaza kojima raspolaže .

imovina stečena prije zajedničkog života je osobna imovina a ne zajednička stečevina.

bitno je to dali je do povečanja vrijednosti imovine došlo zbog ulaganja za vrijeme zajedničkog života ili nakon zajedničkog života .

ako je novac posudila i isti joj je vračen sa kamatama

to nije zajedničko ulaganje u svrhu povečanja vrijednosti postoječe imovine .

uplatnice koje potvrđuju vračanje duga treba čuvati .

 

 

bilo bi korisno da vas zastupa stručna osoba .

trošak može boti puno manji od troška ako izgubite spor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala, angažirao sam odvjetnika, ova situacija me izluđuje. plača mi cca 4000 kn. kad platim kredit, alimentaciju itd na računu mi ostane oko 700 kn. kako plačat odvjetnika i od čega živjeti? budući da mi sjedi na imovini ne mogu nešto ni prodat da imam sredstava za život,da otplatim kredit itd. znamo da kod nas sudovi traju godinama, što napravit i kako to ubrzat? što napravit da mi se makne bar sa jednog djela imovine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija