numancia objavljeno: 12. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 12. travanj 2012. Pozdrav, želio bih dobiti uvid u statut jedne sportske udruge, tj. nogometnog kluba ustrojenog kao udruga građana (nije Dinamo). U poglavarstvu sam odbijen jer nisam "zainteresirana strana. tj. nemam sudski spor s tom udrugom" (tako mi je objašnjeno) , a u samom klubu statut kriju kao zmija noge. 2 pitanja: 1. što znači kad se stalno govori kako su statuti javni dokumenti, tko sve točno može dobiti na uvid primjerak statuta neke udruge ? 2. koji pravni instrument imam na raspolaganju u komunikaciji s klubom, kako bih vidio taj statut (ljudska komunikacija jednostavno nije moguća)? p.s. ako slučajno ima neki mladi nezaposleni pravnik ili student prava koji želi volonterski pomoći oko ovoga, molim da se javi na zvonjimir@gmail.com Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
numancia odgovoreno: 12. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2012. Molim moderatore da premjeste temu, ne znam kako je to došlo u ovaj podforum Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrljavac odgovoreno: 12. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 12. travanj 2012. Premješteno iz braniteljskog podforuma. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rumpelstinski odgovoreno: 7. veljača 2018. Dijeli odgovoreno: 7. veljača 2018. , numancia je napisao: Pozdrav, želio bih dobiti uvid u statut jedne sportske udruge, tj. nogometnog kluba ustrojenog kao udruga građana (nije Dinamo). U poglavarstvu sam odbijen jer nisam "zainteresirana strana. tj. nemam sudski spor s tom udrugom" (tako mi je objašnjeno) , a u samom klubu statut kriju kao zmija noge. 2 pitanja: 1. što znači kad se stalno govori kako su statuti javni dokumenti, tko sve točno može dobiti na uvid primjerak statuta neke udruge ? 2. koji pravni instrument imam na raspolaganju u komunikaciji s klubom, kako bih vidio taj statut (ljudska komunikacija jednostavno nije moguća)? p.s. ako slučajno ima neki mladi nezaposleni pravnik ili student prava koji želi volonterski pomoći oko ovoga, molim da se javi na zvonjimir@gmail.com Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 7. veljača 2018. Dijeli odgovoreno: 7. veljača 2018. Citirao si upis bez ikakvog svog komentara... Ako te zanima isto pitanje, sada se udruge i statuti mogu provjeriti u registru (link na registar, link na zakon). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.