ivan_83 objavljeno: 18. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 18. travanj 2012. Pozdrav, da li mogu raskinuti kupoprodajni ugovor ako je situacija slijedeća: prošli tjedan sam u autosalonu potpisao ugovor za kupnju novog automobila i namjeravao sam ga preuzeti i platiti u subotu, kaparu nisam uplatio. U ugovoru piše da prodavač može tražiti naknadu ako kupac odustane od kupnje auta i zadržati kaparu (iako to nije problem budući da ju nisam ni platio). U ugovoru nije naveden broj šasije, motora ni godina proizvodnje. Da li mogu odustati od tog ugovora bez posljedica? Hvala... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 18. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 18. travanj 2012. pročitaj Zakon o zaštiti potrošača Obavijest o pravu na raskid ugovora Članak 32. (1) U slučaju sklapanja ugovora iz ove glave Zakona, trgovac je dužan potrošaču dati pisanu obavijest o njegovu pravu na raskid ugovora prema članku 33. ovoga Zakona. Raskid ugovora Članak 33. (1) Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor iz ove glave Zakona u roku od 14 radnih dana od dana primitka pisane obavijesti iz članka 32. ovoga Zakona. (2) Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu. ivan_83 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivan_83 odgovoreno: 19. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 19. travanj 2012. Puno hvala na odgovoru, mislio sam da ne mogu odustati od tog ugovora bez da trgovac od mene traži neku naknadu. U ugovoru postoji jedno poglavlje o raskidu ali u njemu piše da u slučaju raskida s moje strane on od mene može tražiti naknadu. Koliko sam shvatio članak 33. stavak 1. i članak 35. stavak 2. onemogućuju da traži neku odštetu od mene... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Limitless odgovoreno: 19. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 19. travanj 2012. bovu je napisao: pročitaj Zakon o zaštiti potrošača Obavijest o pravu na raskid ugovora Članak 32. (1) U slučaju sklapanja ugovora iz ove glave Zakona, trgovac je dužan potrošaču dati pisanu obavijest o njegovu pravu na raskid ugovora prema članku 33. ovoga Zakona. Raskid ugovora Članak 33. (1) Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor iz ove glave Zakona u roku od 14 radnih dana od dana primitka pisane obavijesti iz članka 32. ovoga Zakona. (2) Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu. Navedeni članci odnose se na ugovore sklopljene izvan poslovnih prostorija trgovca što ovdje nije slučaj. ivan_83 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.