Jump to content

Tužba - kome poslati?


jadranka420

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Ovako, napisala sam tužbu i neznam što dalje, tj. šaljem li je samo Općinskom sudu (pa je on pošalje tuženiku) ili i Općinskom sudu i tuženiku? Može mi netko reći? Nadalje, čekam li ja nekakav odgovor od suda hoće li on prihvatiti tu tužbu ili oni samo pošalju poziv na suđenje?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mogu si ni predočiti kako ta tužba izgleda kada istu sada ne znate kome poslati, a da ne govorimo o tome kako ćete se zastupati u parnici (ako do nje uopće dođe).......nije problem dati odgovor, zapravo i je jerbo iz navedenog nije jasno jel su tužitelj i tuženik pravne ili fizičke osobe i koji bi sud zapravo bio i nadležan za postupanje.

 

POANTA:

 

ak ti treba popravit televizor, odi u servis za televizore po mogućnosti ovlašteni, ak ti treba operirat slijepo crijevo nemoj to raditi sama odi u bolnicu tamo će ti to napraviti , ak ti treba napisat i poslat tužbu odi do odvjetnika, sve će te ovo navedeno manje koštati od "uštede" koju si planirala, vjeruj mi

 

:tikvan::tikvan::tikvan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Haha.. tuzba izgleda onako kako treba.. sve pise gdje treba i sto treba.. oprostite ali nisam Vas pitala kako napisati nego kome poslati? Zato sam i dosla na pravni forum. Znate nisu svi pravnici. Ukoliko mozete odgovorite mi na moje pitanje. I da, odgovor na Vase pitanje je da fizicka osoba tuzi fizicku osobu, nevazno je o cemu se radi, a znam sama da je za Opcinski sud, za Zupanijski nije, a za Trgovacki pogotovo!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

I ja pomalo sumnjam da izgleda kako treba ali evo ja ću pomoći oko ovoga što vas zanima....tužbu šaljete stvarno i mjesno nadležnom sudu u dovoljnom broju primjeraka i priloga za sud i suprotnu odnosno suprotne strane ako ih ima više....možete je poslati preporučeno poštom ili odnijeti osobno u prijemnu pisarnicu suda.

e sada ostaje pitanje stvarne i mjesne nadležnosti koje su iz vašeg pitanja nejasne pa vam ni ne mogu o tome ništa ni napisati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija