Jump to content

sto dalje?


malakan

Preporučene objave

suprug, inace za stalno zaposlen u jednoj dobrostojecoj firmi, trenutno se nalazi u istraznom zatvoru, za ocekivati je da ce dobiti i kaznu zatvora u trajanju od 3-5 g. poslodavac ga toliko nece cekati, te ce mu vjerojatno biti urucen izvanredni otkaz. jel ima pravo na neku otpremninu ili nesto slicno? preko 20 g radi u istoj firmi..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako dobije izvanredni otkaz ima pravo samo na naknadu za neiskorištene godišnji bez obzira na prethodni radni staž. Vjerojatno će poslodavac ici na poremečaj procesa rada zbog izostanka radnika...Ako se u konkretnom slučaju ne radi o kaznenom djelu koji je vezan za radni odnos u doborostojećoj firmi, moj savjet bi bio da Vaš muž prizna počinjenje kaznenog djela kako bi što prije izišao iz istražnog zatvora i nastavio raditi, te da sudu pokuša izvuć uvjetnu kaznu zatvora ili barem bezuvjetno do jedne godine dana zatvora, (postoji onda mogućnost prema zakonu o izvršenju kazne zatvora da radnik tada ostane u radnom odnosu,ali uz pristanak poslodavca)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija