Jump to content

Odštetni zahtjev pravno neosnovan


Malaobitelj

Preporučene objave

Poštovanje,

učestvovao sam u svojstvu vozača u prometnoj nesreći, koju je drugi vozač prouzročio oduzevši prednost prolaza, te sam zadobio tjelesne ozljede, trzajnu ozljedu vrata, natuk glave, koljena i lakta.

Ozljede su konstatirane na hitnoj pomoći a ozljeda vrata dodatno i kod ortopeda, koji me pregledao istog dana i potom još jednom nakon tri dana.

Policija je vršila očevid, na bolovanju nisam bio, ozljede nisu liječnici kvalificirali (nema kvalifikacije lake ili teške ozljede).

Podnio sam odštetni zahtjev Jadranskom osiguranju, a oni su pisano odgovorili da je odštetni zahtjev pravno neosnovan jer prema nalazu i mišljenju liječnika cenzora, nisam zadobio tjelesnu ozljedu u sudsko-medicinskom smislu.

 

Ne razumijem navedeno, da nisam zadobio tjelesnu ozljedu u sudsko-medicinskom smislu.

Zar ne ostvarujem nikakvu novčanu naknadu?

 

Da li je netko bio u sličnoj situaciji, kako da riješim dalje zahtjev.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Poštovanje,

 

Ne razumijem navedeno, da nisam zadobio tjelesnu ozljedu u sudsko-medicinskom smislu.

Zar ne ostvarujem nikakvu novčanu naknadu?

 

 

Daklem, neke osiguravajuće kuće (neću ovdje navoditi imena navedenih) nastoje izbjegavati svoje obveze odnosno isplate po policama ili barem odugovlačiti postupak sve u cilju da ne isplate ono što moraju, a najčešća su obrazloženja da se radi o bagatelnoj šteti, ili da ne postoji uzročno posljedična veza ili pak ovo što su vama naveli što ja prvi put vidim tako da su ovi originalni.

E sada vi možete njima poslati prigovor i navesti da imate dokumentaciju i ako se još liječite s kupite još med dokumentacije pa sve priložite i još jednom ih pozovite na procjenu jer će u suprotnome uslijediti tužba.

Vrlo je moguće da će vas opet odbiti ili ponudiit možda 2 do 3000 kuna samo da vas se riješe jer idu na to da većina ljudi neće tužiti.

Ono što bi ja napravio na vašem mjestu pod uvjetom da se pormetna dogodila tako kako pišete i pod uvjetom da imate stvarno ozljede kako navodite i medicinsku dokumentaciju koja to podupire jest tužba osiguranju ako ne ponude pravičnu novčanu naknadu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija