Jump to content

pisanje prigovora


tvrtko7

Preporučene objave

pozdrav! evo uhvatilo i mene na beverliju 250 za kojeg nemam položenu A2 kategoriju (prošao ulicom kojoj smiju prolazit samo taxi-i) pošto je prvi put policajac mi je rekao da pišem prigovor te da će najvjerovatnije biti uvažen.. zanima me što taj prigovor treba sadržavat(ako možete molio bih da pokažete neki primjerak), što je dobro napisat da mi to uvaže. student sam, bez ikakvih primanja.. hvala na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobili ste obvezni prekršajni nalog kao netko tko je položio vozački ispit A2 kategorije, ali ga nije upisao u vozačku dozvolu zbog isteka liječničkog uvjerenja i nečeg sličnog.

 

Vi očito niste nikada ni položili tu kategoriju i trebali ste dobiti kaznu od 5.000 do 15.000 kuna ili kaznu zatvora do 60 dana, čl. 216. st. 1. t. 3. ZSPC-a.

 

Policajac je napravio grešku, sud je može lako ispraviti prekvalifikacijom prekršajne radnje, vaš prigovor im je idealna prilika da to i naprave.

 

Da sam na vašem mjestu (a nisam jer imam sve položene vozačke kategorije osim tramvaja) sav sretan bi pošao u prvu poštu, platio tu kaznicu, smjesta upisao auto školu, a motocikl parkirao do ishodovanja potrebne vozačke dozvole.

 

Sada je na vama da odlučite što da napravite.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a dobro ako su oni napravili pogrešku, a ja sam uredno uplatio svoju kaznu, i nakon toga oni uvide svoju pogrešku, koje su onda posljedice za mene? hoću li ja uz taj plaćeni iznos od 2000kn morati platit i taj drugi ''ispravljeni'' iznos (5000-15000kn)? ili ću nadodati koliko je potrebno? što mi savjetujete? hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aha, hvala vam na odgovorima, ali mislim da je negdje došlo do nesporazuma. Ja imam položenu B kategoriju, a A2 kategoriju (koja mi je potrebna za ovaj slučaj) nemam.

I vidim da mi je policajac na obveznom prekršajnom nalogu jasno napisao ''...te je uvidom u vozačku dozvolu utvrđeno da isti nema položenu A2 kategoriju ni upisanu u vozačku dozvolu.'' Znači da je policajac bio svjestan da nemam ni položenu ni upisanu A2 kategoriju te iz toga mogu zaključiti da nije napravio pogrešku. Sad sam zvao neke PU i rekli su mi da je kazna za neposjedovanje A2 kategorije (a posjedovanje B kategorije) kazna od 2000-5000kn. Sad me zanima je li kazna ipak točno napisana? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazna je loše napisana.

 

Sudska praksa je neujednačena i u djelovima nelogična i neživotna.

 

Svi se moraju pridržavati zakona, a on kaže slijedeće:

 

ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA

(NN 67/2008, 48/2010, 74/2011.)

Članak 216.

(1) Osoba može steći pravo na samostalno upravljanje vozilom određene kategorije ako je:

3) položila vozački ispit za upravljanje vozilom određene kategorije.

(6) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana, kaznit će se za prekršaj osoba koja u prometu na cesti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

 

http://old.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?viewmode=flat&topic_id=503353455&forum=29

 

Imate kockarske strasti izvolite ići na rizik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U redu, znači vaš je savjet da to platim i budem sretan.

Hvala na savjetu, ali pošto je studentski život takav kakav je, uvijek izmigolje nove ideje za zaobilaženje plaćanja. Evo imam dvije stvari mi se vrzmaju po mislima.

1. Mogu li jeftinije proći ako sada pišem prigovor, te u međuvremenu položim A2 kategoriju?

2. Zašto bi sud naknadno išao provjeravat imam li ja položenu A2 kategoriju kad je kazna 2000 kn a podrazumjeva se što se misli pod tim iznosom kazne? Zar uz sav njihov posao i popriličan broj ovakvih kazni još i provjeravaju tko što ima položeno?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija