Jump to content

parkiranje na nogostupu - kazna


Pravno neupućena

Preporučene objave

Poštovanje

 

trebam savjet o situaciji o kojoj dvojim. Naime, parkirala sam u Tratinskoj ulici (Zagreb) na nogostupu uz rub kolnika. Za pješake sam ostavila više od 1,5m prolaza. Nije bilo znaka zabrane parkiranja/zaustavljanja. Moram napomenuti da je auto bio tamo više od 5 sati (a na drugoj strani ulice se na nogostupu plaća parkiranje u droj zoni (ograničeno na 2 sata), kao i na parkirnim mjestima na kolniku.

Kad sam se vratila dočekala me obavijest o počinjenom prekršaju - čl.82.s.1.t.10. kojom me prometni redar obavještava o zaustavljanju ili parkiranju na nedozvoljenom mjestu. 300kn.

Nazvala sam Prometno redarstvo i ljubazni gospodin mi je obajsnio (citirajući niz zakona) da tamo ne smijem parkirati bez obzira što nema znaka zabrane. A na kraju razgovora me uputio da mogu pisati prigovor.

 

Moja dvojba - da li platiti tu kaznu ili ići na prigovor i s kojom osnovom?

Ne mogu se odati dojmu da je ova kazna samo zbog proglasa o punjenju proračuna, no ono što me najviše mući - ako stvarno ne smijem parkirati na tom mjestu, kako to mjesto razlikovati od niza drugih takvim mjesta gdje je isto dozvoljeno?

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Parkiranje na nogostupu je zabranjeno propisom, bez obzira što ste vodili računa o udaljenosti prolaza za pješake.

 

Možete pisati prigovor da niste vi parkirali, vucarati se po sudu jer niste dali vjerodostojne podatke o identitetu vozača, čak se možda služiti nemoralnim metodama koje su efikasne i kojima moderatori ovog foruma ne pišu, a sve to jer ste željeli izbjeći ovih 300 kuna.

 

Ako vam tih 300 kuna ne ugrožava životnu egzistenciju moj je savjet da platite tu uplatnicu.

 

Istina je da prihod od naplaćenih kazni idu gradovima i općinama. ovdje se radi o 300 kuna, a moguća je i kazna od 2.000 kuna ako dođe do potrebe da im date podatke o vozaču budući da prometni redar nije utvrdio identitet vozača.

 

Ako imate vremena, strpljenja i volje da se sudite okolo i ustrajete u svom naumu da ne date ni lipe lokalnom proračunu imate dobre šanse da ne platite ništa.

uređeno: od petpetica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija