Jump to content

suspenzija nakon iventurnog manjka


tomislavirena

Preporučene objave

Pozdrav,

 

prekjucer i jucer smo izvrsili iventuru u prodavaonici (mjesovita roba, maloprodaja) u kojoj radim, ispalo je nakon iventure da je manjak 35 000 kn, i danas kada sam dosla na posao docekale su me sefice i rekle da sam do daljnjeg suspendirana zbog toga jer sam ja navodno kriva za to.

 

Dodatan problem nastaje u tome da nismo samo kolegica i ja radile, vec je kolegica koja je stalno zaposlena bila na zamjeni u drugog prodavaonici 2 mjeseca zbog bolovanja, a kod mene su dosle i otisle 2 cure (svaka je radila po mjesec dana i nakon toga dobila otkaz).

 

I sad su meni sefice rekle da sam suspendirana do daljnjeg i da ce otkriti tko je krivac za toliko manjak, te da ce mi se javiti kad si mogu doci po radnu knjizicu i ostale papire, uz to mi ugovor istice krajem 5.mjeseca.

 

Zanima me koja su moja prava i mogu li svaliti krivnju samo na mene s obzirom da nisam sama radila u trgovini? Koja je daljnja procedura? Što ja mogu napraviti da zastitim svoja prava?

 

Puno hvala,

 

Irena

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je u Vašem ugovoru o radu na određeno predviđeno do 31.05 onda pravo poslodavca da vam isti ne produzi, ali možete tražite od njih da Vam isplate plaću zakljucno sa 31.05 ili se probajte dogovorit da za vrijeme suspenzije iskoristite svoj razmjerni godišnji odmor. Za izvaredni ili redoviti (skrivljenim ponašanjem) otkaz ugovora o radu potrebno je utvrditi individulanu krivnju radnika odnosno da li ste u konkretnom slučaju sukladno opisu poslova (propisano u vašem ugovoru o radu) skrivljenim ponašanjem ili propustom prouzrocili manjaku prodavaonici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Totalno mi je nebitno trenutno hoce li mi isplatiti placu do kraja mjeseca ili ne, ionako bi su mi planirali prekinuti ugovor o radu i poceli izmisljati da imam pravo na 6 dana godisnjeg jer radim kod njih 7-8 mjeseci i slicno, vise me zanima mogu li oni pokrenuti sudski spor zbog tog nesretnog manjka jer me sad kolegica zvala da sef dolazi izvuci tko je sto radio na kasi, dakle stornirao i sl., a tu se javlja ponovno problem zbog duznika koji su imali dug po 1000-2000 i kad su trazili da se vidi koliko imaju duga taj racun se stornirao jer program ne dozvoljava prekidanje racuna, a predugo bi trajalo da se ide s svakim artiklom u minus da se dode ponovno na pocetno stanje da se moze dalje raditi normalno..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

evo mene opet...

prekjucer mi je stigla odluka o izvanrednom otkazu u kojoj stoji da je utvrden manjak od 35 000,00 kn, i da su oni utvrdili da su napravilnosti se dogadale u mojoj smjeni..

 

sad bi ja njima napisala odgovor na tu njihovu odluku jer je to nemoguce i nije istina, ali bi trebala pomoc, pa ako ima tko voljan za pomoci neka mi napise barem formu, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ponavljam, nađite si što prije odvjetnika, jer su rokovi u radnom pravu strogi i relativno kratki, imate još 13 dana za poslat zahtjev za zaštitu prava radnika, ako vam poslodavac ništa ne odgovri u roku 15 dana onda u daljnjem roku od 15 dana imate pravo podnijeti tužbu sudu.U slučaju da propustite gore navedene rokove gubite pravo na sudsku zaštitu bez obzira na okolnosti slučaja..sve argumente koji isključuju vašu krivnju stavite na papir, po mogućnosti bilo bi dobro da imate dokaze koji to potvrđuju(dokumentaciju, izjave svjedoka...) i sa otkazom koji vam je uručen što prije si nađite odvjetnika (koji je stručan za radno pravo)...požurite se...bez obzira na izvanredni otkaz imate pravo još uvijek na plaću i na razmjerni dio godišnjeg zaključno sa danom uručenja otkaza...ako želite polučiti bilo kakvi uspijeh u ovom slučaju potrebna Vam je stručna pomoć...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija