Jump to content

alkohol i brzina


anonimno

Preporučene objave

u petak 9.5.06 me zaustavila policija zbog prekoračenja brzine što su utvrdili laserom LTI 20.20. Brzina je iznosila 93 km/h umanjeno za 10, 83 km/h na cesti gdje je ograničenje 60 km/h.Nakon toga me policajac upitao jesam li konzumirao alkohol na što sam odgovorio jednu pivu. Uslijedio je alkotest koji je pokazao 1,25 g/kg umanjeno za 0,1 znači 1,15 g/kg. Za brzinu kazna iznosi 300 kn, za alkohol 2000 kn, 3 mj. bez vozačke i 3 kaznena boda i troškovi prekršajnog postupka 190 kn. Na zapisniku o izmjerenoj brzini kretanja vozila policajac je naveo vrijeme 18.05, na prekršajnom nalogu za brzinu također 18.05, na prekršajnom nalogu za novčanu kaznu za alkohol,bodove i oduzimanje vozačke isto 18.05, a na nalogu o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole navedeno vrijeme je 18.15, i na kraju u zapisniku o ispitivanju prisutnosti alkohola piše u 18.10 upravljao u svojstvu vozača, a ispitivanje alkohola obavljeno u 18.25. Dali ima smisla na temelju toga ili nečeg drugog kap npr. da sam pivu popio neposredno prije alkotesta na prazan želudac pisati žalbu ili prigovor. Niti jedan papir nisam potpisao, student sam i nemam novaca za platiti. Šta se može napraviti? Da li barem kaznu za brzinu i troškove mogu pretvoriti u rad za javno dobro, a kaznu za alkohol ako ništa drugo smanjiti ili izvuči na rate. Do sada nisam bio kažnjavan u vezi ama baš ničega. Za koliko vremena najviše mogu odgoditi plačanje kazne? Malo je poduži tekst ali nisam mogao kraće. Hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbitnije je da ti shvatiš da zbog kombinacije brzina i alkohol dnevno ljudi prelaze na onaj svijet, pa i oni nevini, sve ostalo nije bitno. Naime, zbog takve jedne budale prošli je vikend poginulo troje mladih ljudi.

 

Mislim da ne možeš izjaviti nikakav relevantan prigovor koji bi na bilo koji način utjecao na konačni ishod postupka koji će se voditi protiv tebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemoj se ljutiti ali moram ovo komentirati!!!

Svatko ima pravo na žalbu, temeljno pravo svakog građanina!!

Međutim zanima me tvoje mišljenje recimo o osobama koje počine ostale prekršaje u prometu, parkiranje, pojas, mobitel su anđeli naspram vozača koji počine prekršaj alkohola i brzine u stjecaju, smrtonosna i ubojita kombinacija, kombinacija smrti!!

Ako bi netko uvažio taj prigovor, na lijepe oči, taj po meni više nebi imao legitimitet odlučivati ni o jednom prekršaju, svima bi trebao onda davati upozorenja.

To znači da bi vozači mogli raditi još grublje prekršaje, što neminovno vodi ka povećanju mrtvih na cesti!!

 

Po meni svi vozači u autoškolama bi trebali proći edukacijski program, gdje bi im se vizualno prikazalo ono najgore sa ceste, obavezno prisustvovanje na jednoj obdukciji sudionika prometne nesreće, nakon toga obavezno prisustvovanje prilikom priopćavanja o smrti rodbini poginulog!!

 

Nemoj mi zamjeriti na ovome postu, student si, mlad, čuvaj sebe i druge, znam da zvučim kao čangrizavi starac, međutim imam iskustva i znam da mladi ne razmišljaju o tome, previše su egoisti, misle samo na sebe, a postoje i tuđi životi, postoje ljudi, djeca i žene koje netko tamo voli.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali ima smisla na temelju toga ili nečeg drugog kap npr. da sam pivu popio neposredno prije alkotesta na prazan želudac pisati žalbu ili prigovor.

 

ni u nocnoj mori.

 

student sam i nemam novaca za platiti

 

ako nemas novaca za platiti mozes u zatvor.

 

Da li barem kaznu za brzinu i troškove mogu pretvoriti u rad za javno dobro

 

ako dobro razumijem dobio si dva naloga, dakle ne dvije kazne izrecene jednim nalogom vec bas dva naloga?

 

ako je tako, kaznu za brzinu (ne i troskove!) mozes prevoriti u rad za opce dobro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za o,6 platio sam istu kaznu (to je upola manje nego ti i to su stvarno dvije pive),mijesec dana poslije snimili su me da vozim 20 km iznad dozvoljene brzine,platio sam i to.

Sve to nakon 25 godina vozačkog staža bez ijedne kazne,sad imam 4 BODA,vozim po propisime a dva puta kad sam sa društvom popio sjeo sam na tranvaj i otišao doma i niš mi nije falilo,sad popijem i više od one dvije pive ali tda ne vozim.

Podnesi kaznu "JUNAČKI" i nek ti to bude škola jer kako prethodnik reče bolje da ti je pisao sudac za prekršaje nego Sv. Petar (ključar Raja jer za pakao ne znam da li ga ima) :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija