Jump to content

Izbjegavanje dolaska na ročište


Luna40

Preporučene objave

Poštovani,

zanima me do kada bivši suprug može izbjegavati dolazak na ročište zbog utvrđivanja i podjele bračne stečevine, i ima li uopće kakva sankcija zbog toga???

Na prvom ročištu se pojavio samo njegov odvjetnik, a na drugome nitko, niti su sud obavijestili o nemogućnosti dolaska.

Zbog toga što se ne pojavljuje rasprava je otkazana već 2 puta.

Unaprijed hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

 

prvi pokušaj dostave je poštom.....a kako Vaš bivši ima odvjetnika njemu je poslan poziv te je odvjetnik svog opunomoćitelja trebao usmeno obavijestiti o ročištu.....vjerojatno je ispričao svoj nedolazak radi nekog razloga; isto tako 2. put kada se ni jedan ni drugi nisu pojavili isto su trebali opravdat svoj nedolazak; može sad ići dostava putem sud.dostavljača, a ako ga on ne nađe i uruči mu poziv, slijedi dostava putem mup-a....u većini slučajeva je ta posljednja opcija i najučinkovitija.....mada mislim da ukoliko je angažirao odvjetnika, da samo odvjetnik dobiva pozive i on obavještava usmeno svog opunomoćitelja kada se treba pojaviti na ročištu......tražite naknadu troškova suda radi Vaših dolazaka na sud, a ročišta nisu održana......savjet: naoružajte se živcima...L.P.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepa na odgovoru...svakako ću tražiti naknadu troškova, ako je moguće, jer se osjećam zaista jadno i teško izdvajam tih 500 kuna, a za ništa. ne znam kakav je to odvjetnik, ali prvi put je izjavio da njegova stranka ne mora bit prisutna, iako se treba očitovat u vezi bračne stečevine, a drugi put se nisu ispričali niti sudu najavili svoj nedolazak,iako je sutkinja na prvom ročištu zamolila odvjetnika da se pobrine da se njegova stranka pojavi na sljedećem ročištu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija