Jump to content

naplata štete zbog neispunjavanja plana prodaje


gordan_ajkula

Preporučene objave

Poštovani,

 

isprika ako otvaram novu temu, ali stvar mi je izuzetno hitna pa vas molim za odgovor.

 

Naime u odlasku sam iz poduzeća gdje sam radio u odjelu prodaje. U ugovoru o radu sam potpisao iznos plaće te je taj dio bio fiksan, a po ostvarivanju plana bi se isplačivala provizija i bonusi. Kako prodaja nije išla, logično dolazi do otkazivanja suradnje no to nije ono što me mući:

Naime prošli mjesec, kao i ovaj, direktor društva mi radi obustave na plaću zbog citiram neispunjavanja planova prodaje.

 

da li mogu išta poduzeti po tome pitanju.

 

 

 

unaprijed hvala,

uređeno: od gordan_ajkula
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa Vaš bi poslodavac mogao završiti sa gaćama na štapu. Lijepo mu recite da ćete ukoliko Vam u roku od 2 dana ne isplati plaću prema ugovoru, taj obračun dostaviti inspektoru rada koji će doći u insp.nalaz, naći sigurno još hrpu stvari pa mu ne gine prekršajna kazna, a da ćete Vi pokrenuti sudski postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o radu, čl. 58., st.1.: Radnik koji se prvi put zaposli ili koji ima prekid rada između 2 radna odnosa duži od 8 dana, stječe pravo na godišnji odmor nakon 6 mjeseci neprekidnog rada. (Dakle, pravo na GO računa se prema stažu, a ne kalendarskoj godini.)

 

Zakon o radu, čl. 55., st.1.: Radnik ima za svaku kalendarsku godinu pravo na plaćeni GO u trajanju od najmanje 4 tjedna.

 

I još vrlo važno, ZR čl. 61., st. 1.i 2.: U slučaju prestanka ugovora o radu, poslodavac je dužan radniku koji nije iskoristio GO u cijelosti, isplatiti naknadu umjesto korištenja GO. Naknada se određuje razmjerno broju dana neiskorištenog GO.

uređeno: od sandrav
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija