Jump to content

Zajednička pričuva zgrade - molim pojašnjenja


logit99

Preporučene objave

Vlasnik sam stana od 52m2 u zgradi od 130 stanova i to od 04/2007.

( grad Kutina )

 

Od 06/2007 pojavljuje se "novi" upravitelj zgrade sa 52% potpisa i do danas ( 06/2012 ) oni se sude po sudovima tko je ustvari upravitelj zgrade. Sud nije gotov i dan danas je u tijeku.

 

Znači već 5 godina oba samoprozvana upravitelja zgrade nam šalju uplatnice, već 5 godina ništa se na zgradi nije radilo jer dok sud ne završi navodno nitko ne smije ništa dirati po zgradi ali uplatnice šalju konstantno.

 

Dobio sam " opomena za zajedničku pričuvu zgrade" od jednog od ta dva upravitelja sa dugom od 06/2007 do 06/2012 jer od tada nisam uplatio ni jednu uplatnicu. U biti pričuvu ne plaća 90% suvlasnika jer ne znaju kome uplatiti kad se vuku po sudovima a i svi se boje da će morati opet platiti kad jedan od njih dobije sud.

 

Imam još 4 dana da reagiram inače ide navodno ovrha.

 

Da li su računi ( uplatnice ) koji su stariji od 3gd nevažeći i da li se mogu u prigovoru pozvati na zastaru računa starijih od 3 godine ?

 

Zgrada je u katastrofalnom stanju, hodnici puni otpadajuće žbuke, kaplje na sve strane, struju HEP-u smo platili sami za rasvjetu u hodnicima, općenito katastrofalno stanje zgrade, ruglo.

 

Molim pravnu pomoć,

 

Siniša,

Kutina

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako od javnog bilježnika stigne rješenja za ovrhu

na rješenje obvezno podnijeti žalbu (javnom bilježniku koji je rješenje poslao)

-osporavati dug u cijelosti.

-osporavati zastarjela potraživanja starija od 3 godine (obvezno pozvati se na zastaru zato što sud i JB ne paze na zastaru po službenoj dužnosti).

-navesti i promašenu aktivnu legitimaciju (dok se ne rješi sud ili stranke dogovore),nezna se ko ima pravo ubirati pričuvu.

 

u svakom slučaju ih pismeno(preporučeno i sa povratnicom) pozovite(oba upravitelja ?)na otklanjanje nedostataka u zgradi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija