Jump to content

sudska nagodba postignuta na temelju pogrešnog izvješća sudskog vještaka


Mila˛Mila

Preporučene objave

Poštovani, na temelju pograšnog vještačenja sudskog vještaka prihvatila sam podjelu djedovine i uvidjela da sam umjesto 2400m2 građevinskog zemljišta dobila dva reda loza tj 180cmx300m vinograda. Nakon desetak dana pisala sam sudcu da ne prihvaćam tu nagodbu, međutim rekoše mi da što je učinjeno, učinjeno je.

Ima li izlaza iz ove prijevare?

Mila:place; zivili! ideja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da je nagodba pravomoćna.

 

U tom slučaju možete tražiti ponavljanje postupka zbog tzv. mane volje odnosno bitne zablude.

 

Međutim, da bi to bilo prihvaćeno morate imati doista uvjerljive razloge. Dakle, ne možete se pozvati na to da niste dobro razumjeli što kaže vještak (budući da je vaš problem to što ste pristali na nešto a da niste bili sigurni da li ste sve razumjeli), nego morate ozbiljno dovesti u sumnju to da njegov nalaz točno prikazuje stanje, dakle trebate dokazati da je njegov nalaz činjenično pogrešan.

 

Na primjer, možda vaše riječi nisu točno navedene u zapisniku, ali to nije dovoljan razlog za ponavljanje jer ste morali slušati što se diktira u zapisnik, a prije potpisivanja mogli ste ga pročitati.

 

Moje je osobno iskustvo da sudu nevična stranka nikako ne smije pristajati na sklapanje nagodbe koja se postiže usmeno u toku rasprave i diktira u zapisnik jer je tu previše skrivenih zamki u detaljima, nego isključivo na temelju pisanog predloška koji može prethodno dobro u miru proučiti. Vaš slučaj, nažalost, to ponovno dokazuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija