Jump to content

Molim pomoć!


zuzeech

Preporučene objave

Dogodila se slijedeća situacija:

Žena je auto ostavila parkirano na cesti, sa strane. Brat (12 g.) se vozio na biciku, nešto se zagledao i udario u auto, koljenom razbio zadnje svjetlo, preletio preko bicikla i završio na asfaltu. Susjedi su pozvali hitnu, te je dobio 20 šavova na koljenu. Hitna je pozvala policiju koja je izvršila uviđaj.

 

Nakon 6 dana dolazi ta žena sa mužem i traži da joj se plati popravak auta 1600 kn??I prijeti sudom. Kako se postaviti? Tko je u ovom slučaju kriv?

Zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A tko će nadoknaditi štetu za ozljedu djeteta, pretrpljeni strah...?Mislim da su krivi oboje, ona što je nepropisno parkirala, a on što ima 12 g i nesmije voziti bicikl po cesti. Još je i otišla s mjesta nesreće pa se vratila nakon što ju je p0olicija zvala da se vrati na mjesto događaja. Otkud joj pravo doći i tražiti popravak i to u iznosu koji je netko procijenio? Zanima me još dali je policija dužna dati zapisnik ili izvještaj o događaju, budući da su "dobronamjerni susjedi" do dolaska policije uklonili dokaze, staklo, krv s ceste...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tek sada spominjete nepropisno parkiranje, pomicanje vozila i uklanjanje tragova.

 

Naravno da nepropisno parkiranje ima utjecaja u participiranju nadoknade štete, ali u ovom slučaju samo u omjeru koji odredi sud ili se dogovore dvije strane, pomicanje vozila koje je kao parkirano sudjelovalo u prometnoj nesreći se ne smatra bijegom s mjesta prometne nesreće, a o uklanjanju tragova nemam dovoljno informacija (potrebno je čuti i drugu stranu).

 

Pravo na nadoknadu štete je određeno u odredbama zahtjeva pravičnosti Zakona o obveznim odnosima, nema se smisla ponavljati.

 

Zapisnik se može preuzeti u nadležnoj policijskoj postaji kada bude sačinjen.

 

Ako se i vaša rodbina ne smatra krivim i misle da odštetu treba potraživati od vlasnika parkiranog vozila, potreban im je dobar odvjetnik.

uređeno: od petpetica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija