Jump to content

Vožnja u krivom smjeru - kako se žaliti?


Simon123

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Dobio sam kaznu za vožnju u krivom smjeru ulicom Horvaćanski zavoj (skrenuo sa Savske) u Zagrebu.

 

Dakle skrenuo sam tamo jer sam fulao raskrižje s Horvaćanske, i mislio se provest tih 20 metara do parkinga. Kad tamo policija.

 

Policajka je došla i uzela mi isprave, spočitnula da je auto jači nego što bi smio vozit ali da nema veze, te mi napomenula kako je kazna za vožnju u krivom smjeru 2-5 tisuće kuna.

 

Pričekao sam u autu dok su oni napisali nalog, došao do njih kad su me pozvali te vrlo glupo potpisao bez da sam pročitao. Spremio sam kaznu u auto, parkirao i otišao obaviti što sam trebao. Kad sam se vratio išao sam pročitati što piše.

 

Koliko vidim nisu ništa pogrešno napisali, napisali su mi 2tkn kazne, no nemalo sam se iznenadio kad sam vidio da mi je dodala i zabranu vožnje na 3 mjeseca što uopće u razgovoru nije bilo spomenuto.

 

Kako da se žalim na ovo i što se može izvuć? Znam da je sada rigorozan odnos prema krivom smjeru pošto je onoliko ljudi poginulo na autocesti... Nisam nikad bio kažnjavan zbog prometnog prekršaja, nemam vlastita primanja (student), auto mi treba za ljeto...

 

Molim pomoć, i puno vam hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpisali ili ne potpuno je svejedno.

 

Slagali se s napisanim ili ne - isto.

 

Potpisali ste samo primitak prekršajnog naloga, a prigovorom na njega stavljate ga van snage.

 

Zapravo i nemate neke šanse da poričete prekršajnu radnju, bolje je istu priznati i tražiti što manju kaznu, priložiti potvrdu o statusu studenta i potvrdu iz porezne o imovinskom stanju i čekati kaznu sa suda.

uređeno: od petpetica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

 

Zanima me još ova stavka o gubitku vozačke - koliko je moguće da će mi to maknut? I je li istina da se može dogovoriti sa policijom o terminu gubitka vozačke dozvole? znači da mi ju ne uzmu odmah sad nego da se pokušam dogovorit da mi uzmu na jesen kada mi auto ne treba

 

Još jedna stvar - ovo da prigovor stavlja nalog "van snage", jel to znači da ne moram plaćati kaznu i mogu i dalje voziti dok mi ne dođe odgovor sa suda? Koliko to obično traje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud može a ne mora izreči zaštitnu mjeru zabrane upravljanja.

 

S policijom nema dogovaranja, ali lijepa riječ i gvozdena vrata otvara. Kada dođe policijski službenik da uruči obavijest o početku trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja, istoga možete pitati da li vam tu obavijest može uručiti na jesen, ostaviti broj telefona, surađivati sa policijom tj. policajcem na terenu ili njegovim šefom u postaji, nipošto u ovo ne uvlačiti napuhane odvjetnike jer će onda policija postupati odmah i po slovu zakona. Policajci to mogu, ali ne moraju napraviti.

 

Za ovo drugo ste u pravu, prekršajni postupak može trajati do 4 godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija