Jump to content

Da li je nase pravosudje legalno ?


Montana01

Preporučene objave

Evo ovako, obracam se nakon nekog vremena, jer smatram da zbilja sam izgubio svaku vjeru u HR pravosuđe. Naime evo što se dogodilo, dugogodišnji sam psihički bolesnik s mnogo dijagnoza, najopasnija je psihoza, manični depresivni poremečaj, pokušaj samoubojstva itd. Jako puno sam proveo u psihijatrijskim ustanovama. U to isto vrijeme sam imao i dijagnozu i zbilja sam bio ovisnik o kokainu i ostalim legalnim drogama anksioliticima, antidepresivima, antipsihoticima i sedativima. U samom srži tog turbulentnog događaja sam počinio kazneno djelo, krađe, do 10000kn. Priznao sam zločin, iako ga se ne sječam, ali vjerojatno jesam da dođem do novaca za drogu, dobio sam 4mj zatvora uz uvjetno 2 godine. Nema nikakvih problema s osudom. Ako treba odmah sada cu otici odsluziti zatvor jer znam da sam pogrijesio.

 

Malo nakon toga procitam da je neki fancy odvjetnik na trešnjevci ušao u kafić, upucao čovjeka, i na sudu se izvukao da je bio korisnik kokaina, makar nije bio ovisnik niti imao dijagnozu.. I nije dobio zatvor, nego samo liječenje, e tu me puklo. Da li je on samo zato što je odvjetnik tako mogao proči a ja obični smrtnik, imam sada 2 godine uvjetno.

 

Ako je tako, onda molim vas ukinite ovaj forum, ukinite bilo kakve rasprave, jer nema smisla. Očito je tko je jači taj se izvlači bez ičega. Mene je sramota živjeti u ovoj državi da mi sada ponude posao da perem podove na zapadu otišao bi, a visokobrazovan sam, radim vrlo kompliciran posao.

 

Ne znam, što vi mislite ?

Da li zbilja HR pravosuđe uopće ima smisla ?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Događa se i u starijim demokracijama ,vrlo razvijenim ,naprednim i razvikanim da se recimo za isto djelo različito osudi osoba koja je useljenik jasno strože . Naše pravosuđe nije bajno imate pravo ali nije bajno ni drugdije .Bez da se pročitaju obje presude teško je suditi .

Ako je osoba osuđena na obvezno liječenje u ustanovi ,to nije bezazlena kazna i lakša od Vaše.

Što se tiče Vašeg mišljenja da ste Vi običan smrtnik , a odvjetnik ne ,tu se ne mogu složiti s Vama.Slažem se izrekom poznatog rimskog filozofa Seneke :"što si tako značajnog

učinio da misliš da si bolji od drugoga ,ili što nisi učinio da misliš da si gori od drugoga "

Izreka nije doslovce citirana . Osobno uvijek ljude cijenim po dobrome što su u stanju učiniti i po ponašanju prema slabijim od sebe .

Pozdrav!

uređeno: od ude
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ude, divno rečeno. Slažem se da se ne može govoriti o konkretnostima bez da se znaju detalji oba slučaja.

 

Osobno mislim da nema smisla ljudima koji su svoju "vrijednost" odredili nisko (uvijek u odnosu na nekog drugog naravno) govoriti koliko vrijede (napose po forumima).

 

Naša osobna vrijednost je stvar koju sami određujemo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što je to ''divno rečeno???? Dragi Montana, šteta što si ''svoje vrijednosti postavio nisko'', kako kaže Burn, jer da nisi, prošao bi nekažnjeno. Valjda je svima kristalno jasno da nismo svi isti pred zakonom. Ako imaš para i dobre veze (čitaj: svoje si vrijednosti postavio visoko), možeš učiniti najgore gadarije i ništa ti se neće dogoditi. A ako ne,...... Uostalom, kako kaže Burn, nema ti smisla ništa objašnjavati, jer si svoju vrijednost odredio nisko (LOL).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija