zrnko objavljeno: 5. srpanj 2012. Dijeli objavljeno: 5. srpanj 2012. Poštovani svi, Lijepo molim tumačenje Zakona i Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost vezano uz pekarske proizvode. Naime, prema Zakonu svi pečeni pekarski proizvodi podliježu 0-toj stopi PDV-a uz iznimku onih koji su punjeni (npr. burek, buhtla, croissant sa čokoladom, i sl.) - na njih ide uobičajeni PDV. Ono što je nejasno jest što je sa pothlađenim ili zamrznutim vrstama pekarskih proizvoda (npr. polu-pečeni kruh, pecivo) koji nisu punjeni (dakle nisu gore navedena iznimka)? Neka mišljenja govore da se to ne može smatrati pekarskim već trajnim proizvodom te podliježe normalnom oporezivanju, a nakon termičke obrade postaje kruh i ne podliježe PDV-u (tj. 0-ta stopa). Da li je to točno? Molim, ako je moguće, konkretan odgovor i gdje se to sve u Zakonu i Pravilniku može isčitati (jer osobno nisam to uočio). Hvala unaprijed i lijepi pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.