Jump to content

kazna za preveliku brzinu


marko3340

Preporučene objave

Poštovanje, jučer su mi mjerili brzinu i u naselju gdje je ograničenje 50 km/h izmjerili su mi 81 km/h i skinuli 10 km/h. znači u zapisnik su stavili da sam vozio 71 km/h i kaznu od 1000 kn( inače da sam vozio 70 km/h kazna bi bila 500 kn). e sad mene zanima da li se mogu žaliti i koliko mi to ima smisla? u trenutku dok su me zaustavili nisam siguran da sam vozio 80, mislim da je bilo bliže 70. neznam dali da to spominjem jer će ispasti da lažem al stvarno mislim da je brzina bila oko 70. nadalje, zanima me da li se mogu žaliti s obzirom na svoj materijalni status? završio sam faks u 2. mjesecu i sad već tri mjeseca stažiram što znači da dobijem 1600 kn mjesečno tako da mi je ovih 1000 kn puno previše s obzirom na moje prihode. također neznam da li ima razlika ako platim odmah ili ako se žalim( da li ima nekih drugih posljedica ako mi žalba ne uspije- još veća kazna, kazneni bodovi?).

još samo da napomenem da sam prošle godine dobio također kaznu od 500 kn(ne zbog brzine) te da sam se onda žalio i na kraju dobio samo 150 kn sudskih troškova.

unaprijed zahvaljujem na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imate pravo na žalbu. u žalbi navedite da niste u radnom odnosu (ako stvarno niste), dakle, svoj materijalni status, ako postoji neki "opravdani" razlog zbog kojeg ste brzo vozili, navedite da razumijete svoj prekršaj te da se kajete zbog počinjenja istog. isto tako, molite da vam kaznu smanje i omoguće plaćanje u ratama. prvo uložite žalbu, nemojte prije ništa polaćati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija