Jump to content

Otkazni rok


roberth55555

Preporučene objave

Poštovanje, radim u jednoj privatnoj firmi 7 godina, situacija nije sjajna i našao sam si drugi posao, ali tamo moram biti već 1.8. a ovdje mi u ugovoru piše da moram raditi otkazni rok mjesec dana. Ja ću probat na lijep način objasniti gazdi ali budući da znam da s njim nema lijepog načina zanima me koje opcije su mi na raspolganju. Znači mogu radit otkazni rok najviše 2 tjedna. da li mogu dati izvanredni otkaz pa mu ostavim zadnju plaću jer poznavajući njega neće me pustiti samo tako. Ajde netko tko se razumije neka napiše kako da ovo izvedem. Jedan dečko je isto tako pokušao otići bez otkaznog roka i prijetio mu je da će ga poslati na sud. uvjek spominje da u ugovoru piše 30 dana a on se uopće ne pridržava ugovora niti radnog vremena ni plaćanja prekovremenih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav,

trebam isto tako jednu hitnnnnnu pomoć ili ideju ili savjet.Prilično sam očajna.

Ovako, radim u jednoj privatnoj firmi 8 godina. Kako se poduzeće našlo u određenim financijskim problemima, smanjili su nas u knjigovodstvu sa 5 na jedan, a otvorili još jedno poduzeće. Posla i odgovornosti previše, a plaća kasni, pa pređe u drugi mjesec itd.

Plaću za 5 mjesec dobila sam u 07 , te mi je bila isplaćena kao pozajmica, jer nisu imali za doprinose , te nisu poštivali novu uredbu o doprinosima koja je stupila na snagu 01.05.2012.., da spomenem i to da mi doprinosi nisu već 2 godine uplaćeni.Sve sam ja to znala, ali me uvjeravao da će to polako plaćati kroz reprogram, ali ništa.

Da skratim, našla sam novi posao i o tome usmeno obavijestila sadašnjeg poslodavca , te je on pristao da odem 2 tjedna na godišnji i odradim ovaj zadnji tjedan i to je to. 06.08.2012. trebala bi početi raditi na novom poslu. No tu je sve počelo, sada mi je počeo prijetiti da me neće odjaviti iz inata , te da mi neće dati papire ako mu ne odradim otkazni rok do 06.09.2012.

Zanima me dal je dovoljan razlog za izvanredni otkaz neisplata plaće za 06 mjesec ili neisplata doprinosa. Da smonem i to da mi obračun plaća nije dostavio,a time bi mogao platiti kaznu od 61.000,00-100.000,00 kn , tako nešto. Kako i na koji način ishoditi odjavu i da mi vrati moje papire i isplati plaću za 06 i 07 mjesec(moš mislit da ću išta dobiti).

uređeno: od neshvaćena
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija