Jump to content

Ovrhe od više vjerovnika


zgtata

Preporučene objave

Da li mi netko može pomoći po niže navedenom pitanju?

Poslala sam upit u FINA-u ali od njih nikakve koristi!

 

 

Poštovani,

 

Imam nekoliko pitanja vezanih za blokadu računa te ovrhe na novčanim sredstvima.

Naime, račun mi je već u blokadi od strane HPB-a, Dinersa, VIP-a, Unessa d.O.o. –a u ukupnom iznosu cca 33.000 kn.

Obzirom da koristim rodiljni dopust, zanima me da li se kamata i dalje zaračunava jer se vjerovnici ne mogu naplatiti?

Uz gore navedene ovrhe, imam još 2 gotovinska kredita koje više nisam u mogućnosti plaćati. Od jednog je ostalo cca 38.000 kn a od drugog cca 20.000 eura glavnice. U slučaju da i ta dva kredita odu na ovrhu, što se događa kada se vratim na posao? Plaća mi je 5.977,00 kn. Da li bi tada na zaštićeni račun dobivala 2/3 prosječne plaće u RH, što iznosi cca 3.500 kn?

Također, jučer sam dobila rješenje o prijedlogu pljenidbe imovine od Erste banke zbog minusa po tekućem računu. Zanima me što pojam „pljenidba imovine“ točno znači. Obzirom da živim kod roditelja, nemam nikakvu pokretninu ni nekretninu na svoje ime, da li u tom slučaju jedino pod pljenidbu može ići tekući račun (nemam nikakve oročene ili stambene štednje)?

 

Unaprijed hvala na odgovoru.

 

--

 

Poštovana,

 

vezano za pitanje da li na osnove koje se nalaze u redoslijedu naplate teku daljnje kamate, odgovor je DA ukoliko je tako osnovom za plaćanje određeno.

 

Vezano za drugo pitanje, FINA nije ovlaštena davati tumačenja zakonskih odredbi, niti tumačiti poslodavcima na koji način oni trebaju postupati u slučaju provedbe ovrhe na novčanim sredstvima. Vezano za navedenu problematiku predlažemo da se s istim upitom obratite nadležnom tijelu – Ministarstvu gospodarstva rada i poduzetništva, Upravi za rad i tržište rada, u čijem je djelokrugu i tumačenje glede primjene propisa iz područja radnog prava kao i pružanje stručne pomoći poslodavcima i radnicima.

 

Vezano za treće pitanje, "pljenidba imovine", molimo da se za odgovor na isto obratite nekom od ovlaštenih odvjetničkih ureda.

 

S poštovanjem,

Centar za prisilnu naplatu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

živiš kod roditelja (predpostavljam bez ugovora o najmu stana )i roditelji će imati problema da bi dokazali da je imovina iz stana /kuće njihovo vlasništvo i da nad tom imovinom nemože biti provedena ovrha .

promjeni adresu stanovanja ili sa roditeljima sklopi ugovor o najmu jedne sobe (ako je kuća upišite neku nus prostoriju ) ili sobu u stanu isprazniti (ostaju samo nužne stvari.

ako mjenjaš adresu o promjeni adrese obavjestiti sud ili javnog bilježnika koji je poslao ovrhu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija