Jump to content

Udaljio se s mjesta nezgode?! - HITNO!


Mladen46

Preporučene objave

Poštovani,

na kućnu adresu prije 4 dana primio sam prekršajni nalog u kojem stoji da sam prije godinu dana radnim strojem ogrebao vozilo koje je bilo parkirano te se udaljio s mjesta nezgode. Stvar je u tome što toga dana uopće NISAM radio u navedenoj ulici (inače sam vozač radnog stroja već gotovo 30 godina), već je samo radni stroj bio ondje parkiran od kasnih popodnevnih sati pa do sljedećeg jutra. u prekršajnom nalogu stoji da se nezgoda dogodila u 13,00 sati. Izrečena mi je kazna 3000 kn + 1000 kn + 150 kn sudski troškovi + 200 kn izrada skice + ZABRANA UPRAVLJANJA RADNIM STROJEM 3 MJESECA. Ako izgubim vozačku-gubim posao! Već gotova 30 godina upravljam radnim strojem i nisam imao nikakav prekršaj. Cijeli je "slučaj" prijavljen policiji od strane "oštećenog" sljedećeg dana u 16,56 sati. U prekršajnom nalogu nije navedeno, ali navodno postoje 2 "svjedoka", naravno njegovi poznanici. "Oštećeni" automobil dovezen je toga dana kada je šteta prijavljena u tu ulicu u kojoj je radni stroj bio parkiran nakon radnog vremena. Policija je na gradilište dolazila 2 puta, mjerili su i utvrdili da je guma mog radnog stroja prošla cijelom bočnom stranom vozila.

Imam pravo pigovora još 3 dana, molim Vas za pomoć, neznam što da navedem u prigovoru i kako da se branim. Nisam pozvan na ispitivanje i prekršajni nalog je izdao sud u gradu u kojem se to dogodilo pa me ujedno zanima mogu li biti saslušan na sudu u svog gradu i kako to zatražiti?

Molim Vas pomoć, unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čestitam vam na izvrsnom pamćenju.

 

Sve moje radne aktivnosti se bilježe, čuvaju se trajno i ponovno se ne bi mogao sjetiti točno tih detalja kojih se vi sjećate, naravno da će u to sud posumnjati i povjerovati dokazima o tragovima guma.

 

Zabrana upravljanja se može izreći i u uvjetnom obliku.

 

Pišite prigovor na adresu policijske postaje, priložite dokaze da vam je to osnovno zanimanje i rigoroznom kaznom stvarno gubite posao, ukoliko budete poricali prekršaj dobit će te poziv na sud i možete iznijeti obranu u pisanom obliku, odnosno sud može a ne mora potražiti pomoć suda nadležnog za vašu adresu stanovanja ali samo da vam uzmu iskaz.

 

Da li će te poricati prekršaj, tražiti manju kaznu ili oboje zajedno trebat će te sami odlučiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

nije da imam izvrsno pamćenje već znam da je moj poslodavac dao policiji potpisanu izjavu o mjestu rada toga dana jer je policija dolazila 2 puta na gradilište prikupljati podatke, te se jasno vidi da sam toga dana radio u susjednoj ulici, a radni je stroj u ulici u kojoj se navodno dogodio prekršaj ondje bio samo parkiran po završetku radnog vremena.

 

Znam da je iskaz svjedoka teško pobiti.

 

 

citiram: "Pišite prigovor na adresu policijske postaje"

U uputi o pravnom lijeku stoji da imam pravo prigovora ovome sudu.

 

Pitanje- u slučaju da prekršajni sud odbaci moj prigovor, imam li pravo žalbe Visokom prekršajnom sudu na to rješenje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prigovor se predaje tijelu koje je izdalo prekršajni nalog, tek sada navodite da je to sud.

 

Dakle, policija vas je prijavila optužnim prijedlogom, a sud je prije prekršajnog postupka izdao prekršajni nalog.

 

Molim ubuduće da navedete sve činjenice, ako ima još neka koja nije navedena napišite je sada da se ne vraćamo natrag uzalud.

 

Mislim da će te imati pravo prigovora, ali za točan odgovor bi trebalo da pravno educirana osoba izvrši uvid u spis budući da vi preskačete činjenice na kojima se temelje odgovori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispričavam se.

 

Prekršajni sud, u postupku protiv okrivljenika, zbog dijela iz članka 43 stavka 3 i dr. zakona o sigurnosti prometa na cestama, na temelju optužnog prijedloga Postaje prometne policije, prihvaćajući podnijeti prijedlog, na temelju članka 228. Prekršajnog zakona izdaje PREKRŠAJNI NALOG.

 

Nadležno tijelo podnijelo je optužni prijedlog protiv okrivljenika. Budući je iz podnijetog optužnog prijedloga dovoljno utvrđeno da je okrivljenik počinio prekršaje,ovaj je sudac izdao prekršajni nalog bez ispitivanja okrivljenika i bez provođenja glavne rasprave, sukladno članku 230 Prekršajnog zakona.

U postupku po prigovoru protiv prekršajnog naloga sud nije vezan vrstom i visinom kazne ili druge mjere.

 

Okrivljenik, njegov branitelj, kao i osobe ovlaštene podnijeti prigovor u korist okrivljenika (čl.192 st.2 Prekršajnog zakona) mogu u roku od 8 dana podnijeti prigovor, sadržajno odgovarajuć odredbi članka 236 st 1 Prekršajnog zakona, ovome Sudu.

 

 

Mislim da su ovo sve bitne činjenice. Znači, podnosim prigovor ovom prekršajnom sudu i tada:

- hoću li biti pozvan da dam iskaz? tj.hoće li biti održana glavna rasprava?

- u slučaju odbijanja prigovora, imam li pravo žalbe Visokom prekršajnom sudu na to rješenje?

- može li mi sud povećati kaznu nakon prigovora?

 

To bi bilo to, zahvaljujem na pruženoj pomoći.

uređeno: od Mladen46
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Ako poričete prekršaj slijedi poziv, a sud odlučuje da li će se provesti glavna rasprava ili žurni postupak (prije ovo drugo).

 

2. U slučaju prigovora na visinu kazne sud je dužan proslijediti spis VPS-u, a oni će to pokušati izbjeći.

 

3. Ako se prigovara samo na visinu sankcije ne može se izreći veća sankcija.

 

Za kraj, da sam ja na vašem mjestu prigovarao bi samo na visinu sankcije, tj. tražio bi manju novčanu kaznu (cca 1.000 kuna) i izricanje zabrane upravljanja u uvjetnom obliku.

 

Poželjan vam je vješt odvjetnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija