Jump to content

ovrhe zbog parkiralisnih dnevnih karata


mariodbk

Preporučene objave

Dobio sam opomenu pred ovrhu na 2700 kuna zbog neplacenog parkinga. Nisam zelio platiti poradi prvotno krsenja Zakona o potrosacima a potom nezakonitih mjesta za parkiranje gdje bi prije trebala djelovati pauk sluzba a ne parking sluzbenik (dvosmjerna ulica, manje od tri metra do bijele crte itd., neasfaltiranih povrsina, neocrtanih, neosvjetljenih, bez cuvara itd.) Ako se ne varam zadnji opisi su zakonske karakteristike za uvjet naplate parkinga? Da ne duljim sam bi se branio na sudu, imate li ikakav savjet?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja imam opomenu za 300 kuna za neplaćena parkiranja u 2. i 3. zoni. U eventualni prigovor planiram staviti da mi na parkirnom automatu nije omogućena kupnja polusatne parkirališne karte što je suprotno Čl.20. Odluke o organizaciji i naplati parkiranja Grada Zagreba.

Pretpostavljam da bi se našlo i nešto u Zakonu o zaštiti potrošača u smislu obračuna usluge prema potrošnji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iznos od 2700,00 kuna je velik za dnevne karte

pa predpostavljam da je u pitanju potraživanje za više godina (zastara je tri godine od dospjeća svakog pojedinog računa).

ako u zakonskom roku ne podneseš žalbu na rješenje za ovrhu ista postaje pravomoćna (nakon zakonskog roka od 8 dana)i ostaje obveza plaćanja po rješenju za ovrhu.

 

kad stigne rješenje za ovrhu

protiv rješenje podnesi žalbu (javnom bilježniku koji je donio rješenje ,po uputi o pravnom lijeku)

osporavaj dug u cijelosti zbog zastare i drugih zakonskih razloga .

 

ZOO

Obvezno sklapanje i obvezni sadržaj ugovora

Članak 248.

(1) Ako je netko po zakonu obvezan sklopiti ugovor, zainteresirana osoba može zahtijevati da se takav ugovor bez odgađanja sklopi.

(2) Odredbe propisa kojima se, djelomično ili u cijelosti, određuje sadržaj ugovora sastavni su dijelovi tih ugovora te ih upotpunjuju ili stupaju na mjesto ugovornih odredbi koje nisu u skladu s njima.

Članak 282

Kad strane vjeruju da su suglasne, a ustvari među njima postoji nesporazum o pravnoj naravi ugovora ili o kojem bitnom sastojku ugovora, ugovor ne nastaje

 

Nejasne odredbe u posebnim slučajevima

Članak 320.

(1) U slučaju kad je ugovor sklopljen prema unaprijed otisnutom sadržaju, ili kad je ugovor na drugi način pripremila i predložila jedna ugovorna strana, nejasne odredbe tumačit će se u korist druge strane.

(2) Nejasne odredbe u besplatnom ugovoru treba tumačiti u smislu koji je manje tegotan za dužnika, a u naplatnom u smislu kojim se ostvaruje pravičan odnos uzajamnih činidaba.

 

pronađi se u ovim zakonskim odredbama.

uređeno: od bovu
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija