Jump to content

pitanje


mama1983

Preporučene objave

ovako mene zanima kako razgovarati i dogovarati se sa roditeljem koji neživi s djetetom,jer taj roditelj čitavo vrijeme odbija razgovor i dogovor oko djeteta sa mnom majkom odnosno taj roditekj neželi.kako onda komunicirat i dogovarat se sa roditreljem koji neželi?taj roditelj nepita za djete a ni ništa nesudjeluje oko djeteta,već je dao ovrhu na djete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da je riječ o ovrsi nad "susretima i druženjem", odnosno što je daleko primjereniji izraz nad "roditeljskim vremenom"!?

Nije mi jasno kad kažete da roditelj ne pita za dijete, a ujedno traži provođenje ovrhe nad susretima i druženjem, očigledno niste sve napisali!?

 

Što ste sve vi poduzeli kako bi se komunikacija roditelja poboljšala?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da je riječ o ovrsi nad "susretima i druženjem", odnosno što je daleko primjereniji izraz nad "roditeljskim vremenom"!?

Nije mi jasno kad kažete da roditelj ne pita za dijete, a ujedno traži provođenje ovrhe nad susretima i druženjem, očigledno niste sve napisali!?

 

Što ste sve vi poduzeli kako bi se komunikacija roditelja poboljšala?

 

ja sam oca uvjek o svemu obavjestila,dok otac tvrdi da on nema moje poruke.kad mu pošaljem poruku odi da se nađemo da razgovaramo on meni pošalje da se on sa mnom nema kaj razgovarati i dogovarati samo u prisustvu treče osobe.ja se nemogu sama sobom dogovarat oko djeteta.jer djete ima obadva roditelja al nažalost drugog roditelja imakoji mu radi štetu i inate

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za mene roditelj nije roditelj koji neželi razgovarat sa drugim roditeljem i dogovarat se oko djeteta za mene roditelj nije roditelj koji daje ovrhu na vlastito djete,a nisu mu onemogučeni kontakti,za mene roditelj nije roditelj koji ne okrene telefon i nepita za djete a da ne govorimo dalje pozivanjem policije na djete 7 puta neosnovano,prijavljivat lažno,jer ovrha je data na lažni očev prijedlog koji je predao sudu u vezi ljetnih praznika a ja sam mu ponudila sve žive opcije na papiru ocu djeteta on ih je odbio centar o svemu obavješten i dao mu savjet neka ode dat ovrhu na djetee.di je to pravda???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što piše u sudskoj odluci koji je naveden opseg susreta i druženja djeteta i oca?

 

u sudskoj odluki piše da otac ima pravo kontakte i druženja s djetetom svaki drugi vikend od petka od 18h do nedelje do 19h,svaki drugi praznik ili blagdan,15 dana u tijeku ljetnih praznika i u tijeku zimskih praznika 7 dana.centar je izdao mjeru nadzora nad roditeljima oba roditelja i nad ocem i djetetom a nadzornica ga uopće ne nadzirew već veli da se njoj ne isplati hodat tamo,evo od jučer je djete na praznicima kod oca do 21.8.do 16h.ona ga nenadzire a otac je izvršio dvoje nasilje u obitelji pred djetetom socijanom radnicom mojim ocem i šogorom postoje rješenja od suda.kome prijavit nadzornicu koja neizvršava rješenje koje je izdala?ja se bojim za život svog djeteta kad je kod oca,zbog toga što je napravio nasilje i zbog toga što mu ništa nevjerujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U temi klik-ovdje ste iznijeli ovo:

kome prijavit oca koji se ne skrbi oko djeteta?jer ona nepita za djete ni u ničemu ne sudjeluje oko djetea

pa ovo:

otac djeteta uopće ne skrbi oko djeteta i ništa nesudjeluje oko djeteta,već po zakonu samo plača i viđa djete,

Da bi vam ljudi dali kvalitetan savjet na sva vaša pitanja po raznim temama koja se svode na isto, bilo bi dobro da odgovorite:

a) u ničemu ne skrbi o djetetu

b) skrbi ali je problem drugi

"Zaokružite" im točan odgovor.

 

Nadalje, otvorili ste temu klik-ovdje s drugim problemom koji je možda vezan za ovo sadašnje pitanje:

otac ima pravo po sudskopm rješenju ljetne praznike 15 dana tijekom ljetnih praznika pa me zanima da li to znači da ima pravo u komadu to?on tvrdi da se vikendi njegovi u to ne računaju

kao i:

ja želim da djete provodi ljetne praznike sa ocem na pola ttih petnaest dana jer djete nije naučeno na njega i to je puno 15 dana u komadu što znam da otac nema pravo u komadu a i za djete nije dobro da 15 dana ne vidi ni ne čuje roditelja skojim živi (itd)

 

Dugoročnije gledano, možete tražiti da sud donese novu odluku, a to će učiniti ako bude procijenio i smatrao da je to na dobrobit djeteta. Ako je ovo dio problema s ovrhom, onda bi bilo dobro znati da se pravomoćnu odluku suda poštivati mora, sviđala nam se ili ne.

 

U temi koju ste otvorili klik-ovdje ste naveli:

imamo rješenje od centra o nadzoru roditelja piše na kontaktima i druženjima oca i djeteta nadzornica to neizvršava ona nadzire samo mene 5min kod primopredaje djeteta a oca uopće ne nadzire kad je djete kod njega za vikend jer je izdano rješenje o nadzoru prema sudskom rješenju svaki drugi vikend od petka do nedelje a nadzornica to ne izvršava

Pitijskim pisanjem forumašima niste pomogli, pa im odgovorite o čemu se radi točno:

a) nadzoru nad susretima i druženjima prema odluci suda (što je manje vjerojatno jer 7 dana zimskih praznika i 15 dana ljetnih svakako neće biti nadzirani, obzirom da nije praksa ustupiti stručnu osobu na 24 sata toliko dana)

b) mjeri nadzora nad izvršenjem roditeljske skrbi koja je izrečena i vama i njemu od strane czss rješenjem, a ujedno nastoji riješiti problem koji se zbiva između vas dvoje prilikom primopredaje djeteta

"Zaokružite" i ovdje točan odgovor.

 

Naime, ako je točno cit. "ona nadzire samo mene 5min kod primopredaje djeteta a oca uopće ne nadzire kad je djete kod njega za vikend", nadzire tada očito oboje jer ste tad oboje prisutni, a moguće da ne izvršava nadzor nad jednim ni drugim u drugim prilikama, onako kako je predviđeno programom.

 

Možda nije naodmet napomenuti: ako je što sigurno, sasvim je sigurno da voditelj mjere neće provoditi vikend nadzirući oca, kao ni 7 ni 15 dana praznika.

 

*****

Za početak, možete se radi neprovođenja mjere nadzora (prema programu kojeg ste dobili uz rješenje kojim vam se izriče mjera nadzora nad izvršenjem roditeljske skrbi) pisanim putem obratiti czss-u, pravobraniteljici da ih pogura ako ne reagiraju.

Dalje, uvidom u izvješća voditelja mjere možete ustanoviti razliku između učinjenog i napisanog, ako postoji.

Potom, može preostati i obraćanje nadležnom ministarstvu pa i kazena radi neprovođenja mjere koju je nadležno tijelo izreklo radi zaštite dobrobiti mlt djeteta. Ali, u to čovjek treba biti siguran, a ne nagađati, pretpostavljati i sl.

 

Ujedno, kad se budete obraćali raznim stranama, okanite se tvrdnji kako otac djeteta u ničemu ne sudjeluje, a istovremeno i da dijete "po zakonu uzdržava i viđa", jer je to malo neozbiljno.

Radije raščlanite što biste htjeli postići, a iznesite im činjenice.

 

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija