Jump to content

pomoć molim!!!


novičlan

Preporučene objave

Pomozite molim vas!

1.Priznala bračnu nevjeru

2.Muž bio fizički nasiljan prema meni i dobio sudsku zabranu prilaska na dva mjeseca

3.U međuvremenu se vraćam kući i odlučujemo se na sporazumnu rastavu braka

4.Imamo troje malodobne djece i ja sam nezaposlena

5Obiteljska kuća koju smo zajedno izgradili,građevinsku tvrtku koja je u začetku,i kredit nenamjenski na muževo ime nam je zajednička imovina

6.Muž pristaje na to da on preuzme kredit na sebe zajedno sa tvrtkom koju ja ne bih mogla i znala voditi na šta ja pristajem,ali meni ostaje problem kuće jer on mi dobrovoljno ne želi isplatiti moju polovinu,iako mu ja dajem mogućnost da to napravi kroz sedam narednih godina na rate

7.Ja odlazim u podstanarski stan i hitno moram pronaći posao

Pitanje glasi?

Budemo li se sporazumno razveli može li se pitanje imovine odgoditi na par godina pa da naknadno tražim isplatu?

Imam li ikakvu šansu dobiti skrbništvo nad djecom iako su okolnosti ne baš sjajne za mene?Dakle podstanar,trenutno bez posla ali ne zadugo?

Ili ako je djeljeno skrbništvo kako to onda funkcionira?

I opet kažem pomozite molim vas!!I naravno moram naglasiti da novce za odvjetnike nemam...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odma da vam kazem da če sucki spor i oko rastave a i oko skrbništva nad dijecom bit dug, jer nažalost takvo je naše pravosuđe jako sporo.

Prvo če vas sud uputit na posredovanje u centr odnono mirenje, zatim centra salje svoje mišljenje sudu pa če sud zakazat novo ročiste, sad pitanje je dali ce vaš suprug htjet prepustit dijecu vama ili če on tražit da žive sa njim. U tom slučaju če se još otegnut sud.

vi kao majka imate prednost da vam se dijeca dodjela na odgoj, čuvanje i brigu ali sud če vijerojatno dodjelit zajedničko skrbništvo, i odredit če se susreti i druženja dijece sa roditeljom sa koim djeca ne žive.

To što ste vi podstanar neče vam naškodit ako je stan prikladan i adekvatan za dijecu, bilo bi jako dobro da se što prije zaposlite no morate odma znat kako če te organizirat posao i dijecu, jer če vas centar a i sud pitat tko če se brinut o dijeci dok vi radite, na to računajte.

što se tiče odvjetnika imate pravo na besplatnu pravnu pomoč.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U slučaju djeljenog skrbništva,ja ne znam što to točno znači,komu ide dječiji doplatak?Jel itko ikome plaća neku vrstu alimentacije,jer sam u prilično nezavidnom položaju ako i nađem posao plaća će mi biti minimalac od malo više od 2000 kn,tako da je jasno da neću moći i plaćati stan i skrbiti o djeci?Hoću li zbog toga izgubiti skrbništvo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo vi još i nemate skrbištvo, dok ste još uvjek u braku vi i otac dijece imate jednaka prava nad dijecom.

Kojem se roditelju dodjele dijeca na odgoj i brigu , prima diječi doplatak, a roditelj sa koim dijeca ne žive dužan je plačat alimentaciju onu koju sud odredi, praksa je da se dodjeluje zajedničko skrbništvo samo se jednom roditelju dijeca dodjeluju na odgoj i čuvanje, a drugom se roditelju određuje način viđanja i druženja sa dijecom a tako i da mora plačat alimentaciju, sud če odredit visinu alimetacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija