Amateri objavljeno: 29. kolovoz 2012. objavljeno: 29. kolovoz 2012. Sa zadnjim danom veljače sam zatvorio obrt. Nikavih dugova nije u vrijeme zatvaranja obrta bilo. U travnju sam dobio potražnju za plaćanje paušala Komorskog doprinosa za I tromjesečje, to sam platio, zatim sam dobio obavijest da moram platiti članarinu turističkoj zajednici (po odluci grada) za prva dva mjeseca ove godine (iako se nikada nisam učlanio u turističku zajenicu Grada, podmirio sam i taj račun). No danas 29.08.2012. sam dobio rješenje od Porezne uprave da moram platiti godišnji gradski porez na obrt za 2012. godinu (Odluka Gradskog vijeća). Znači rješenje je izdano 6 mjeseci po zatvaranju obrta ? Zanima me je li se tim rješenjima poštuju propisi. Naime nikako mi nije jasno da isti porez na obrt treba platiti obrt koji je radio 2 mjeseca u godini i obrt koji radi cijele godine ikao je to godišnji porez. I nije mi jasno dokel ću morati podmiribvati razne doprinose i članarine iako više nemam obrt? Kod zatvaranja obrta sam podmirio sva dugovanja, ova rješenja stižu naknadno, dokle? Ili jednostavno moram platiti sve to iako sam poslovanje završio sa saldom + 46 kuna. Znači radilo se o malom obrtu (nekadašnja kućna radinost). Unaprijed zahvaljujem na odgovoru ! Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.