Jump to content

vlasnik d.o.o. u nemogućnosti sebe zaposliti i plaćati doprinose


SimpaSimpa

Preporučene objave

Poštovani, prije 6 mjeseci sam nasljedio 80% vlasničkog udjela za firmu d.O.o. sa velikim lagerom robe koja se slabo prodaje. Imam 3 zaposlena djelatnika na neodređeno (trgovački putnici) od kojih je jedan suvlasnik 20% i direktor. Prometom iz mjeseca u mjesec jedva krpam njihove minimalce i ostale sitne troškove firme poput telefona, režija itd. Na računu jednostavno nemam sredstava da bih mogao sebe zaposliti i ispalćivati si plaću ili doprinose. Nemam pravo na burzu, a smatrao do sada sam mislio da nemam ni pravo na zdravstveno.

 

Tek sada sam pročitao da bez obzira na moju nezavidnu situaciju imam obvezu plaćati doprinose za zdravstveno i mirovinsko državi.

 

Da li postoji ikakva alternativa za moju situaciju, to jest da legalno izbjegnem plaćanje, jer nikakvih primitaka nemam? Firma radi s minusom i trenutno nikakve dobiti nema. Osobno sam bez kune u džepu. takoreć volontiram u vlastitoj firmi kako bih je pokušao održati i iznova postaviti na noge, jer se nadam nekim boljim vremenima i ne bih želio ostavljati ljude bez posla.

 

P.S.-da li ću sad biti državi dužan retro za ovih 6 mjeseci zato što se nisam nigdje prijavio?

 

I ako jesam dužan, koliko to ispada mjesečno?

 

Unaprijed zahvalan,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani

ako ste naslijedili udjel u trgovačkom društvu time ste postali suvlasnik i kao takav nemate obvezu prijaviti se kao zaposlenik ili si plaćati plaću i doprinose.

Doprinose ste obvezni plaćati ako ste u radnom odnosu ili ste u tom trgovačkom društvu član uprave-direktor, a niste u radnom odnosu nigdje drugdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija